marți 24 octombrie 2017 9:41 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Dosarele X / 7 obiceiuri pascale din diferite tari ale lumii
Magazin Online

7 obiceiuri pascale din diferite tari ale lumii

Si obiceiurile pascale sunt diverse in lumea crestina, nu doar data la care se sarbatoreste Pastele. Iata cateva dintre cele mai inedite obiceiuri pascale de pe glob: 

1.Polonia

pascaleIn fiecare tara Pastele este insotit de o masa speciala, iar polonezii nu fac exceptie de la aceasta regula. Ce este specific traditiilor poloneze cu aceasta ocazie este punerea in centrul mesei a unui miel facut integral din unt.

Respectiva opera de arta culinara este facuta in casa si este foarte populara, fiind in unele cazuri o realizare extrem de realista. Adevarata proba consta in consumarea de catre meseni a unei cantitati considerabile de unt.

2.Cipru

paste cipru

Traditiile pascale cipriote sunt pline de actiune. Una dintre ele consta in ascunderea oualelor vopsite de copii, iar a doua destinata adolescentilor consta in intrecerea de a realiza cel mai mare foc de tabara. Organizarea acestui foc de Paste este o un obicei vechi si se nasc multe rivalitati intre grupurile de adolescenti care scotocesc cartierul pentru lemne de foc. Nu de putine ori au aparut violente si politia a fost nevoita sa intervina.

3. Florenta, Italia

Pastele Florenta

O traditie veche de cel putin 350 de ani din Florenta este legata de vagoneta cu artificii din Piata Domului care aduna locuitorii in fiecare duminica a Pastelui. Procesiunea este condusa de arhiepiscopul catolic al Florentei care vine cu lumina sfanta si aprinde artificiile. Semnificatia acestui eveniment este una foarte importanta si complexa pentru fiorentini. Acest obicei care aduna toate notabilitatile laice si religioase din Florenta este legat nu doar de Inviere, ci si de bunastarea orasului.

 

Post-ul 7 obiceiuri pascale din diferite tari ale lumii apare prima dată în X Magazine.

Dosarele X | Adpres Media | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com