duminică 19 noiembrie 2017 3:30 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / International / Adevăratul motiv pentru care Kim Jong-un vrea să atace Insula Guam
Magazin Online

Adevăratul motiv pentru care Kim Jong-un vrea să atace Insula Guam

Insula americană Guam din vestul Pacificului este în aceste zile trofeul strategic pe care liderul de la Phenian, Kim Jong-un, și-l dorește ras de pe fața pământului. De ce contează, însă, atât de mult pentru Coreea de Nord bombardarea acestei insule?


Publicația Politico oferă două motive. Primul motiv: unul de PR militar. Al doilea: Guam este un „călcâi al lui Ahile” pentru relevanța balistică a Statelor Unite.

Dacă Insula Guam, principalul cap de pod al puterii americane în Asia, ar fi distrusă printr-un atac cu rachete desfășurat de către Coreea de Nord, Kim Jong-un ar marca un „triumf pentru veacuri”, scrie Richard Parker în POLITICO.

Bijuterie turistică pentru amatorii de destinații exotice și locuită de 163.000 de cetățeni americani, insula cu climat tropical adăpostește, printre alte unități americane, celebra Bază a Forțelor Aeriene Andersen, unde se află avioane de luptă și legendarele bombardiere B52.

Dar în Guam se mai află și altceva, un detaliu vital pentru politica de securitate americană: în Baza Andersen găsim „cel mai mare depozit american de muniții din lume, furnizând rachete și bombe forțelor americane de pretutindeni, din Coreea și până în Afganistan”, potrivit digi24.ro

„Dacă Kim poate amenința în mod credibil Guamul, el poate amenința capacitatea Statelor Unite de a purta un război scurt în Peninsula Coreeană, ca să nu mai vorbim despre capacitatea SUA a lupta într-un război major în altă parte”, mai notează Richard Parker.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Extern | MondoNews | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com