duminică 19 noiembrie 2017 10:41 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / Am condus: Suzuki Vitara S 1,4 litri turbo
Magazin Online

Am condus: Suzuki Vitara S 1,4 litri turbo

Am condus două zile o Suzuki Vitara, mulțumită lui Andrei Crivăț care s-a ocupat cumva de treaba asta. Am testat exact modelul care mă interesa, Vitara S benzină 1,4 turbo, 140 CP, automată și 4×4, echiparea “cu de toate”. Prețul de listă este 21.450 euro, dar prețul real probabil ajunge la 19.000 euro. Citiți mai multe pe subiect aici și aici.

Mașina are și părți bune, dar evident și rele, că la acest preț era imposibil să nu se fi făcut compromisuri pe undeva. Un SUV cu aceeași motorizare și aceleași dotări de la alți producători începe pe la 25.000 de euro, nu uitați asta. Zic mai jos pe scurt ce mi-a plăcut și ce nu.

CE MI-A PLĂCUT

Mașina se simte rapidă. Motorul îi asigură o accelerația bună prin oraș, iar sistemul turbo asigură cuplul maxim aproape pe întreaga plajă de turații. Are un uzual lag la apăsarea pedalei, dar se poate cupla un mod “Sport” când turbina răspunde practic instantaneu (și treptele se schimbă mult mai sus).

Consumul obținut de mine a fost de cam 8,5 litri/100 km. Să zicem că, după ce te obișnuiești cu mașina, poți scădea spre 8 în oraș? Mi-e greu să estimez exact, că inclusiv când i-am făcut plinul înainte de a o duce înapoi nu știu dacă și la preluare era alimentată până-n buză, ca să fac calculul de consum direct la pompă. Oricum e o îmbunătățire față de 11 litri la sută cât consumă acum a mea.

Pe afară arată foarte bine, zic eu. E un SUV cu aspect ceva mai impunător, nu rotunjit ca celelalte asiatice.

Interiorul mi-a plăcut și el, se potrivesc bine cusăturile roșii, poziția e confortabilă, vizibilitatea este bună. Are multe spații de depozitate prin interior, vreo trei între scaune, câte un loc pentru o sticlă mare de apă în fiecare portieră șamd. Portbagajul e suficient pentru noi doi și bagajele noastre.

Are cruise control cu radar pentru adaptarea automată a vitezei ce funcționează bine, multe airbaguri și sisteme de siguranță, frânare automată la detectarea unui posibil impact, faruri puternice.

CE NU MI-A PLĂCUT

Suspensia este foarte tare. Simți fiecare buburuză călcată cu mașina.

Mașina este destul de zgomotoasă, probabil micșorarea costurilor fiind făcută în primul rând la elementele de antifonare. La 130 km/h pe autostradă trebuie să ridici vocea ca să vorbești în mașină, zgomotul de vânt fiind destul de puternic. E un SUV, un dulap pe roți, dar parcă e mai puternic decât la alte mașini similare.

Mirrorlink-ul nu funcționează. Este vorba de un protocol de comunicație prin care aș putea face mirroring la ecranul telefonului meu pe ecranul tactil din consola centrală a mașinii. Cum ar fi, aș putea rula Waze direct pe ecranul mașinii, aș putea controla de acolo Deezer, browser și tot ce am pe telefon. Asta în teorie. În practică, așa funcționa Mirrorlink-ul la începuturile sale, apoi a apărut o versiune mai nouă ce cere certificarea aplicațiilor și doar vreo 20 de aplicații sunt certificate, toate inutile mie. Protocolul (dezvoltat de unii și implementat de mulți producători auto) este practic abandonat în favoarea Apple Carplay și Android Auto.

Din ce am citit pe forumul Suzuki, se speră că prin noiembrie va apărea un update pentru unitatea de bord prin care să fie implementat Android Auto, caz în care acest mare minus ar dispărea. Până atunci, toată partea de Mirrorlink este inutilă, rămănând doar conectivitate de apelare telefonică și muzică prin bluetooth.

Acestea trei de mai sus sunt minusurile principale. Ce urmează mai jos sunt unele minore care nu au mare importanță în decizia mea finală, dar le menționez oricum.

Schimbătorul de viteze se mișcă și sună ca unul de tractor, metal pe metal. Zici că mesteci în ceaunul cu fasole acolo.

Oglinzile sunt retractabile electric, dar nu automat când oprești și pornești motorul.

Computerul de bord are un sistem tare ciudat de control, folosind două comutatoare rotative înfipte în bord ca la mașinile vechi.

Plasticele par ieftine, flambează, sună a subțire șamd.

Sistemul audio este de slabă calitate și nu există opțiunea de a alege unul cu mai multe difuzoare.

Nu are cotieră între scaune. Who does this?!

CONCLUZIE

Mașina s-a prezentat cum mă așteptam, în general vorbind. Pentru banii ceruți, mai ales având în vedere cât costă alte modele concurente, e bună. M-a surprins plăcut la comportamentul de drum și motorizare, m-a dezamăgit suspensia foarte tare și Mirrorlink-ul practic nefuncțional.

Când am dus mașina înapoi am cerut și o ofertă concretă, ca să știu exact despre ce sume vorbim. Încă n-am primit-o, dar, ce-i drept, au trecut doar două săptămâni de atunci. Voi aștepta să văd și prețurile de la noua Skoda Karoq (la finalul acestui articol), unde mă aștept să văd materiale și finisaje mai bune, dar și un preț de listă de 25.000 €. Poate face Karoq vreo surpriză și vine mai ieftin.Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com