marți 17 octombrie 2017 11:42 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / Am văzut un Skoda Kodiaq, SUV-ul lor mare
Magazin Online

Am văzut un Skoda Kodiaq, SUV-ul lor mare


(deși drumurile par asemănătoare, fotografia aceasta nu este din București, ci una oficială)

Am văzut prin oraș un Skoda Kodiaq, SUV-ul lor mare, ceea ce m-a surprins un pic. Nu știam că se aduce și pe piața noastră.

Modelul este un SUV concurent cu modele precum Tiguan sau X3, chiar dacă dimensiunile îl fac mai apropiat de clasa Touareg-ului, de exemplu. Ignorând modelul Yeti, care nu-i foarte clar ce vrea să fie, Kodiaq este primul model cu care Skoda vrea să intre puternic în acest segment al SUV-urilor (cea mai vândută categorie auto, în ultimii ani) și, având în vedere popularitatea de care s-au bucurat generațiile Octavia și fiabilitatea pentru care erau cunoscute, probabil că va reuși.

Kodiaq are liniile clasice de design de pe Skoda Octavia, dar i se potrivesc bine. Sunt disponibile motoare de 1,4 litri și 2 litri, cel mai puternic asigurând 190 CP în varianta diesel și 180 CP în cea de benzină. Sistemul de control al tracțiunii integrale este electronic.

Ca spațiu interior, Skoda se laudă cu un portbagaj foarte mare (poți pune scaune și acolo, dacă vrei) și dotări bune. Volan încălzit, climatronic cu 3 zone, scaune ventilate, spătarul scaunelor din spate este reglabil, camere video surround, radare pentru asistență la condus, hotspot wifi, încărcare wireless pentru telefon și alte asemenea.

Acesta e SUV-ul mare. V-aș spune mai exact cât costă, dar site-ul skoda.ro, lăsând la o parte faptul că n-a trecut în epoca modernă, listează mașina doar în anumite secțiuni, nu și în lista de prețuri. Folosind configuratorul, un Kodiak în varianta de bază benzină 1,4 litri/125 CP, 4×2, costă 21.422 euro. Una automată și cu ceva dotări trece de 26.000 de euro, iar cel mai ieftin automat și 4×4 costă peste 28.000 de euro. Prețurile sunt bune, vă pot zice asta dacă tot am studiat piața unor SUV-uri mai mici.Un viitor SUV compact va fi Skoda Karoq, care va apărea în curând în magazine.

KAROQ

Acest SUV va avea 4,3 metri față de cei 4,7 metri ai lui Kodiaq. Cu aceleași motoare de 180 sau 190 CP, probabil că va rezulta o putere/tonă mult mai bună, făcându-l o mașină interesantă în echiparea cea mai performantă. Vor fi disponibile și motoare mai mici, inclusiv de 1 litru.

Probabil că va avea echipări bune pentru clasa sa, inclusiv sisteme de asistență la condus, ecrane tactile, conectivitate 4G șamd. Detaliile acestea vor putea fi văzute când începe vânzarea, cândva în 2017. Dacă vine la un preț bun, ceva gen 20.000 euro pornire, 25.000 euro cu dotările bune, aș putea suporta un nume precum Karoq.


 

 


Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com