duminică 19 noiembrie 2017 8:11 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / Cât de simplu ar putea fi modificat tronsonul plin de accidente din Pipera
Magazin Online

Cât de simplu ar putea fi modificat tronsonul plin de accidente din Pipera

Adrian Mihălțianu de la DriveMag vorbește despre un accident mortal petrecut recent între pasajul de la Pipera și rondul OMV. Al cincilea accident din ultimele 8 luni, al doilea mortal.

Situația ar trebui să fie îngrijorătoare pentru că acel tronson de vreo 800 de metri a fost recent lărgit. Dacă au loc atâtea accidente, inclusiv mortale, orice om deștept din cadrul autorităților cu putere de decizie în domeniu s-ar sesiza și ar căuta o soluție pentru a evita astfel de întâmplări.

De exemplu, se poate porni de la cauza accidentelor. Prima cauză este lipsa unui loc unde să faci stânga spre Pipera, dacă ieși din străduțele laterale sau curțile firmelor de pe acolo. Peste tot e bandă continuă, iar singurul loc de întoarcere este tocmai la Barbu Văcărescu.

Dacă vrei să mergi cei 300 de metri între punctele A și B de pe harta de mai jos, soluția legală este să parcurgi 4,2 kilometri și să întorci sub pasajul peste Barbu Văcărescu, la punctul X. Google Maps se înșală zicând că e o călătorie de 11 minute; sub pasajul de care zic se stau vreo 15 minute la semafor, că trec câte 3-4 mașini deodată.

Prin urmare, mulți întorc unde pot, peste linia continuă, expunându-se riscului de accident pe un tronson unde de multe ori se circulă cu viteză.

OK, cum s-ar putea rezolva această problemă? Cea mai simplă metodă pare a fi realizarea unui nou sens giratoriu. Locul ideal ar fi chiar în dreptul sediului Poliției Rutiere – Direcția Permise de Conducere, unde oricum e trafic mărișor ziua. Sigur că n-ar calma toți nebunii, că mereu se vor găsi unii care să calce linia continuă pentru a nu prinde încă 3-4 mașini în fața lor în trafic, dar măcar ar oferi o alternativă normală, unde să nu mai poți avea scuza “nu am soluție”.

Loc pentru un giratoriu ar fi berechet. Șoseaua are acolo 3 benzi pe sens, plus spațiu verde pe centru. Un giratoriu se face imediat, ar fi suficient unul făcut din separatoare de plastic, nu vreo construcție elaborată.

Altă cauză? Viteza. Asta s-ar putea rezolva cu limitatoare de viteză sau încă un mic sens giratoriu făcut chiar între pasajul Pipera și rondul Pipera, ceea ce ar ajuta enorm chiar și pe cei din primul caz.

Pasajul Pipera este destul de “abrupt” la urcare și construit ca o șicană, plus că separarea benzilor se face cu niște blocuri de beton ușor deplasate, în care e foarte ușor să te înfigi cu consecințe grave dacă pierzi controlul. Cum s-ar putea rezolva? Din nou, limitatoare de viteză, semnalizare mai bună a pericolului, înlocuirea betonului cu butoaie de apă etc. Simplu? Mie așa mi se pare.

Serios, vi se pare ceva complicat din ce-am zis mai sus? Ceva ce-ar dura mai mult de o săptămână de implementat cu costuri minime?

Asta înseamna lipsa managerilor buni în funcții cheie, asta înseamnă numiri pe baze politice, asta înseamnă miserupismul “salariu vine, n-am de ce să îmbunătățesc suplimentar situația”. La vot se duc ăia care abia de mai ies din casă; de murit în accidente o fac alții.


Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com