duminică 19 noiembrie 2017 8:47 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Intern / Ce-am fi putut face în această țară cu 3 milioane de semnături…
Magazin Online

Ce-am fi putut face în această țară cu 3 milioane de semnături…

Ia gândiți-vă puțin ce ar fi însemnat dacă 3 milioane de români semnau o petiție prin care să ceară guvernelor României să termine autostrada care unește Constanța de Nădlac, racordând astfel țara la restul Uniunii Europene? Sau dacă 3 milioane de români cereau printr-o scrisoare creșterea salariilor profesorilor și medicilor?

3 milioane de români care să se alăture unei singure cauze reprezintă o forță uriașă pentru această țară. Cu semnăturile a 3 milioane de oameni alături de tine poți face minuni: poți da jos guverne, poți modifica legi fundamentale, poți face ordine la vârful partidelor politice, poți schimba felul în care arată orașele, poți construi chiar autostrăzi. Da, nu exagerez cu nimic. Într-o țară în care maximul de prezență la vot nu depășește 11 milioane de oameni (alegerile prezindențiale din 2014), 3 milioane de români care cer ceva concret, legitim și legal, nu pot fi ignorați de nici o putere politică, cât ar fi aceasta de cinică.

Din păcate, niciodată până acum nu s-au strâns în România 3 milioane de oameni care să se unească pentru o singură cauză. Sigur, au fost mișcări viguroase în România care au schimbat lucruri, cum au fost protestele împotriva exploatării de la Roșia Montană, cele de după tragedia de la Colectiv. S-au mai semnat petiții, s-au strâns semnături. Dar niciodată nivelul de coalizare în societate nu a atins asemenea dimensiuni.

Totuși, zilele acestea am aflat că 3 milioane de români au fost convinși să semneze pentru interzicerea unui lucru care oricum nu este permis de legislația română: căsătoriile între persoanele de același sex. (Plec de la premiza că semnăturile sunt reale). Coaliția pentru familia formată din mai multe asociații vrea modificarea Constituției astfel încât articolul 48, al 1 să sune în felul următor: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” (sursa aici). Formularea actuală din Constituție este ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

Semnatarii vor astfel să nu mai fie nici un dubiu la mijloc. Adică, nu cumva să le treacă prin cap unora ca, la un moment dat- acum sau peste o sută de ani- să permită căsătoria între persoane de același sex.

Chiar dacă, repet, acum nu este posibil pentru că în Codul civil se interzice destul de explicit acest lucru. (detalii aici).

Scopul demersului e unul nobil, zic inițiatorii: protejarea familiei. Mă îndoiesc sincer că are vreo legătură cu familia.

Nu vreau însă să comentez prea mult pentru că subiectul nu m-a preocupat foarte tare, deși urmăresc actualitatea, prin prisma meseriei de editor. Nu aș fi în stare să port o dezbatere pe tema asta cu argumente beton, nici pro nici contra. Ca să știi dacă e bine sau rău să permiți căsătoriile între persoane de același sex trebuie să vezi și ce s-a întâmplat în alte țări în care s-a legalizat acest lucru. Trebuie să citești și argumentele organizațiilor care luptă pentru drepturile comunității LGBT și argumentele conservatorilor. Nu poți să-ți faci o impresie atât de repede pe un subiect greu.

Cu toate acestea, 3 milioane de români știu deja că subiectul nu merită nici măcar dezbătut sincer, ci pur si simplu trebuie să ne asigurăm că niciodată România nu va permite căsătoriile homosexuale.

Sunt uimit teribil de totala inadecvare a subiectului la actualitatea românească. Adică avem atât de multe probleme, suntem în mijlocului unui imens scandal în sănătate, aflăm că se moare cu zile în spitale pentru că un sistem mafiot diluează produsele care ar trebui să ne protejeze de boli. Țara asta e sufocată de corupție, avem cea mai proastă infrastructură din Europa, cele mai mici salarii din UE. Capitala noastră e printre orașele cel mai prost administrate din Europa, suntem furați ca-n condru, iar banii dispar prin off-shore-uri, avem medici și profesori prost plătiți care nu mai știu pe unde să fugă mai repede din țară. Nu prea ne pasă însă cu adevărat de toate aceste lucruri. Nivelul de coalizare civică în jurul unei cauze concrete, prezente este foarte redus. Doar 4% din locuitorii Bucureștiului sunt membri într-o asociație și doar 8% au fost la vreun protest, foarte departe de media europeană (detalii aici).

Dacă 3 milioane de români ar semna spre exemplu o petiție în care să cerem creșterea bugetului la Sănătate, credeți că ar putea ignora vreun Guvern această solicitare?

Dacă 3 milioane de oameni ar cere în scris și ar duce scrisoarea la Palatul Victoria ca autostrada Constanța- Nădlac să devină prioritatea numărul 1 a Ministerului Transporturilor în următorii 5 ani, credeți că ar putea vreun Guvern să ignore acest lucru?

Sau dacă 3 milioane de oameni ar iniția un demers prin care șefii de partide condamnați penal definitiv să se retragă pentru totdeauna din viața publică, credeți că Liviu Dragnea ar mai sta vreo zi în fruntea PSD?

La protestele împotriva situației din Sănătate am fost câteva sute de oameni, deși suntem cu toții afectați. La fel, la protestele care au loc prin cartierele bucureștene împotriva administrației locale: câteva sute de oameni în Drumul Taberei, câteva sute de oameni în Floreasca. Atât. Oamenii nu sunt interesați de poluare, corupție, mizerie, dar îi roade ca nu cumva, în viitor, să se poată căsători homosexualii. Am terminat cu toate problemele din România și acum vrem să ne asigurăm că oamenii ăștia nu vor primi niciodată mai multe drepturi decât au în prezent.

Dar ce mare lucru niște semnături pe o listă, ați putea întreba? Dacă ar fi venit cineva la mine să mă întrebe dacă semnez pentru o asemenea cauză l-aș fi trimis la plimbare. Nu asta e problema mea acum, cum, sincer, nu cred că e nici a multora din cei care au semnat petiția.

Nu știu care e interesul real al așa-numitei Coaliții pentru familie, cert este însă faptul că demersul nu poate fi ignorat de Parlament, Chiar dacă nu are nici un sens, sunt totuși 3 milioane de semnături. De fapt, asta e vestea cu adevărat proastă: când țara asta pute de nepăsare în probleme cu adevărat importante, 3 milioane de oameni se coalizează pentru o cauză fără sens.

Iar dacă se mai întreba cineva de ce arată așa România, acum a primit și un răspuns. Nici măcar nu știm ce ne afectează cu adevărat viața.

Gabriel BEJAN

România Curată

Intern | Ultima-ora.ro | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com