joi 19 octombrie 2017 2:57 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Intern / Cele mai spectaculoase 10 evadări din închisoare! Poveștile uimitoare ale fugarilor legendari
Magazin Online

Cele mai spectaculoase 10 evadări din închisoare! Poveștile uimitoare ale fugarilor legendari

Acestea sunt 10 cele mai spectaculoase evadări din închisoare, potrivit www.arzigazu.ro:

1. El Chapo

Baronul Mexican al drogurilor, Joaquín Guzmán „El Chapo”, este probabil cel mai faimos criminal al zilelor noastre. Denumit de Comisia de Crime de la Chicago drept Inamicul Public Numărul 1, el a fost arestat mai întâi în 1993 și condamnat la 20 de ani de închisoare. A început imediat să-și orchestreze evadarea, mituind polițiști și gardieni, iar pe 19 ianuarie 2001 un gardian a deblocat ușa celulei sale, iar El Chapo s-a ascuns într-un coș cu rufe murdare, împins în afara penitenciarului. A fost prins abia după 13 ani, în 2014, dar pe 11 iulie 2015 avea loc una dintre cele mai spectaculoase evadări ale istoriei recente. El a parcurs cu o motocicletă cei 1,5 km ai tunelului pe care inginerii săi l-au săpat pe sub curtea penitenciarului. Motocicleta îl aștepta pe Guzman la începutul tunelului în care traficantul a coborât dintr-o încăpere pentru dușuri. Când gardienii nu au fost atenți sau s-au prefăcut că nu văd, Guzman a desprins un grilaj și a coborât în tunel. Tunelul, a cărui construcție a durat circa un an, era dotat cu sisteme de ventilație și trepte.

2. Evadarea de la Alcatraz

Pe 11 iunie 1962 a avut loc cea mai faimoasă evadare din închisoare din istoria SUA. S-a produs la penitenciarul Federal Alcatraz, situat pe o insulă din largul coastelor Californiei. Pe 20 ianuarie fusese adus aici un prizonier, Frank Lee Morris, care și-a conceput planul de evadare imediat ce a ajuns pe insulă. Au mai fost implicați și John Anglin, fratele săui Clarence Anglin, și Allen West. Cel din urmă n-a mai evadat până la urmă. Timp de doi ani de zile, Morris și frații Anglin au construit un bac, niște păpuși și au reușit să fure unelte pentru a le folosi la săpat. Până în mai 1962, Morris și frații Anglin săpaseră deja niște tunele destul de mari încât să încapă prin ele. Săpau câte doi, în schimburi, iar un al treilea ținea de șase. Ziua, găurile erau mascate de bucăți de zid fals. Pe 11 iunie 1962 au lăsat în locul lor, în pat, păpușile confecționate de ei și au ieșit prin gaura săpată. Au luat bac-ul și au dispărut în noapte. Cei trei evadați nu au mai fost văzuți niciodată, iar FBI a închis oficial cazul pe 31 decembrie 1979. Povestea acestora a inspirat filmul Evadare din Alcatraz.

3. Evadarea de la Maze

Pe 25 septembrie 1983, la închisoarea Maze din Irlanda de Nord a avut loc cea mai mare evadare din istoria Marii Britanii. 38 de prizonieri ai IRA (Armata Republicană Irlandeză), care fuseseră acuzați de diferite delicte, de la ofensă adusă autorităților până la crimă, atentate ucigașe și explozii, evadau din aripa H7 a penitenciarului Maze. Evadare a făcut să i se oprească inima în loc unuia dintre gardienii închisorii, care a murit de infarct, iar 20 de colegi de-ai lui au fost răniți în luptele cu evadații la care ajunseseră ilegal arme. Evadarea în masă s-a produs după ora 2.30. Prizonierii au preluat controlul secțiunii H a închisorii, au luat paznicii ostatici, sub amenințare armată. Unii dintre deținuți le-au luat uniformele și cheile de la mașini gărzilor. La ora 3.25, un camion ieșea pe poarta pavilionului H cu cei 38 de evadați. După câteva zile, 19 dintre fugati au fost prinși, iar ceilalți au fost ajutați de IRA să se ascundă, unii plecând în Statele Unite. Fugarii nu au mai fost căutați în mod special, iar unii dintre ei au fost chiar amnistiați.

4. Marea evadare

În anul 1943, în lagărul german de prizonieri de război „Stalag Luft III”, comandorul Roger “Big X” Bushell a conceput unul dintre cele mai ambiţioase planuri de evadare din istorie. Planul său a fost de a săpa simultan trei tunele, numite codificat Tom, Dick şi Harry. Au lucrat peste 600 de deţinuţi, organizaţi la perfecţiune pentru toate acţiunile necesare: săpare (cu căşti şi castroane), împrăştierea nisipului pe teritoriul lagărului, sistemul de iluminare (cu cabluri din diverse instalaţii), susţinerea galeriei (cu scânduri de la paturi, mese etc.) şi sistemul de aerisire. O pompă de aer strict necesară a fost inventată de pilotul englez Bob Nelson din bucăţi metalice şi pânză de sac. Pentru evacuarea nisipului din galerii prizonierii şi-au făcut buzunare speciale la pantaloni şi haine. Pe 24 martie 1944, într-o noapte fără lună, a avut loc evadarea. În mod destul de ciudat, intrarea în tunelul Harry îngheţase, fapt ce a întârziat evadarea cu aproape două ore. Doar 76 deţinuţi au reuşit să evadeze, 73 dintre ei fiind însă prinşi, iar 50 dintre ei au fost executaţi prin împuşcare.

5. Bărbatul care își trimitea mailuri din afara închisorii

În anul 1987, una dintre spargerile date de Richard Lee McNair a mers cum nu se poate mai prost. În timpul jafului el a ucis un om pe nume Jerry Thies şi l-a împuşcat pe altul de patru ori. A fost prins şi a primit două sentinţe de condamnare pe viaţă consecutive, plus 30 de ani pentru furt. Se părea că nu va mai gusta nicicând libertatea. Cu toate acestea, chiar în ziua în care a fost arestat el a folosit balsam de buze pentru a-şi scoate mâinile din cătuşe, fugind de poliţie. A fost prins după ce a căzut dintr-un copac în timp ce încerca să scape de urmăritori. Dar în 1992 a scăpat din nou, de la Penitenciarul de Stat din Dakota de Nord, după ce s-a strecurat în afara închisorii printr-o gură de aerisire. A fost prins 10 luni mai târziu, iar în 2006 a fost transferat la un penitenciar din Louisiana, unde trebuia să repare sacii de corespondenţă rupţi. Pe 5 aprilie s-a ghemuit într-un fel de capsulă făcută din material gros, pe o platforma de transport maritim şi s-a acoperit de saci de corespondenţă. Platforma a fost pusă într-un depozit, unde Richard a aşteptat ore bune că paznicii să plece, respirând printr-un tub de carton şi îndurând călduri insuportabile. Într-un final, paznicii au plecat şi McNair a evadat, fugind în Canada.

6. Papillon

Henri Charrière a fost un criminal francez care avea tatuat un fluture pe piept. În octombrie 1931 el a fost arestat pentru uciderea unui proxenet și condamnat la 30 de ani de închisoare și 10 ani de muncă silnică. După o perioadă petrecută într-o închisoare franceză a fost transferat într-o puşcărie din Saint-Laurent-du-Maroni, aflată în largul coastelor Guyanei Franceze. A evadat din această închisoare în 1933, împreună cu alţi doi bărbaţi, dar după un naufragiu a fost recapturat. Charrière a scăpat însă din nou şi a fost adoptat de un trib nativ, în sânul căruia a rămas luni de zile. Când a plecat de la băştinaşi a fost prins din nou şi a fost mutat pe Insula Diavolului, unde a stat în izolare timp de doi ani. A încercat să evadeze de multe ori, dar de fiecare dată a fost prins și pedepsit cu cruzime. După 11 ani de închisoare a reuşit în sfârşit să evadeze cu succes, prin umplerea unui sac cu nuci de cocos cu care s-a scufundat în mare, aruncându-se de pe o stâncă înaltă. Folosind nucile de cocos pe post de colac de salvare el a plutit în derivă pe mare timp de trei zile, după care a ajuns pe continent. A fost capturat şi întemniţat timp de un an într-o închisoare din Venezuela, dar apoi a fost eliberat şi a primit cetăţenia acestui stat. Povestea vieţii sale a fost ecranizată într-un film apărut în decembrie 1973.

7. Texas seven

Pe 13 decembrie 2000, şapte deţinuţi aflaţi în închisoarea de maximă siguranţă John B. Connally Unit, din statul Texas, şocau lumea cu o evadare spectaculoasă. La ora 11.20 ei au început atacuri individuale împotriva lucrătorilor civili, ofiţerilor de corecţie şi asupra celorlalţi deţinuţi. În timp ce ei le distrăgeau atenţia gardienilor, unul dintre ei a furat îmbrăcăminte, acte şi bani. Apoi, trei deţinuţi s-au apropiat de turnul de control pretinzând că sunt tehnicieni care vor să verifice camerele de supraveghere. În tot acest timp, ceilalţi patru deţinuţi apelau telefonic turnul de pază, ţinându-i ocupaţi pe cei de acolo. Cei trei deţinuţi aflaţi în turn au furat arme, iar ceilalţi patru au reuşit să fure un camion, întâlnindu-se toţi şapte la poarta închisorii. Ulterior, în libertate, ei au jefuit câteva magazine, într-unul dintre ele împuşcând mortal un ofiţer de poliţie. Aproximativ o lună mai târziu au fost prinşi, iar unul dintre ei, George Rivas, a fost găsit vinovat de moartea ofiţerului şi executat prin injecţie letală în 2012.

8. Evadarea condamnaților la moarte

Este una dintre cele mai scandaloase evadări din istoria SUA, şase criminali condamnaţi la pedeapsa capitală plecând dintr-o închisoare de maximă siguranţă “pe uşa din faţă”. Grupul de şase oameni era condus de doi criminali faimoşi, James şi Linwood Briley. Ei se aflau închişi la Mecklenburg Correctional Center, din Virginia. Observând cu atenţie orarul şi obiceiurile poliţiştilor, ei au acţionat pe 31 mai 1984. S-au schimbat cu hainele paznicilor şi-au pus căştile de protecţie ale acestora şi au pornit spre ieşire. Pentru a le distrage atenţia celorlalţi gardieni au acoperit un televizor cu o folie şi au lansat zvonul că pe Culoarul Morţii s-ar afla o bombă. Pentru a da situaţiei un efect dramatic unul dintre evadaţi a pulverizat conţinutul unui estinctor în direcţia televizorului, după care toţi şase s-au năpustit spre uşa din faţă şi au ieşit afară. A fost nevoie de mai mult de 30 de minute până să observe cineva că deţinuţii au dispărut.

9. Pascal Payet

Pascal Payet este un spargator de banci si criminal francez, renumit pentru evadarile sale din inchisoare prin deturnarea elicopterelor. Nu s-a intamplat o data, ci de trei ori. Dupa ce a fost arestat in 1999, el a foat trimis la o inchisoare in satul francez Luynes. In anul 2001 el a evadat prima data, alaturi de Frederic Impocco, cu ajutorul unui elicopter deturnat. In 2003 a deturnat un alt elicopter si a revenit la inchisoarea din Luynes, pentru a-i elibera si pe ceilalti membri ai echipei sale, Franck Perletto, Michel Valero si Eric Alboreo. In cele din urma a fost capturat din nou si mutat in detentie solitara sii supravegheat strict. In plus, la fiecare sase luni era mutat la o alta inchisoare. Totusi, de Ziua Caderii Bastiliei, pe 14 iulie 2007, patru barbati au deturnat un alt elicopter si au aterizat cu el pe acoperisul inchisorii Grasse, eliberandu-l din nou pe Payet.

10. Houdine al Coreei

Choi Gap-bok, un criminal coreean in varsta de 49 de ani, a fost arestat pe 12 septembrie 2012. Sase zile mai tarziu el a reusit sa evadeze din celula sa aflata intr-o sectie de politie din orasul Daegu. El solicitase o crema de piele, iar dupa ce si-a uns corpul a profitat de faptul ca trei gardieni au adormit si s-a strecurat afara din celula prin fanta din partea de jos a usii. El a fost ajutat si de constitutia sa fizica, fiind destul de subtire si avand o inaltime de doar 1,60 metri. In plus, Choi practicase yoga timp de 20 de ani. Dimensiunile fantei prin care s-a strecurat erau de 15cm X 45 cm. Pentru ca gardienii sa sesizeze cat mai tarziu disparitia sa, el a pus mai multe perne in pat, acoperindu-le apoi cu o patura. De remarcat ca Gap-bok mai evadase o data, cu 22 de ani in urma, scapand din duba care il ducea spre inchisoare dupa ce s-a strecurat printre gratiile ferestrei.

Preluare realitatea.net

Intern | Adpres Media – Fara Cenzura | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com