duminică 19 noiembrie 2017 3:30 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / LifeStyle / Sanatate / Consumul de etnobotanice în rândul tinerilor
Magazin Online

Consumul de etnobotanice în rândul tinerilor

Consumul de etnobotanice în rândul tinerilor

Fie că este vorba de curiozitate, teribilism sau lipsă de informare asupra efectelor, consumul de etnobotanice a crescut vertiginos în rândul adolescenţilor din România, ceea ce reprezintă o îngrijorare reală pentru părinţi şi profesori.

Destul de multi părinţi sunt îngrijoraţi de faptul că în liceele pe care le frecventează copiii lor se comercializează şi se consumă etnobotanice. Substanţele noi psihoactive (SNP), denumirea ştiinţifică a etnobotanicelor, sunt un amestec de plante sau prafuri, stropite cu anumite substanţe ce imită efectul produs de marijuana. Substanţa psihoactivă din marijuana se numeste Tetrahidrocanabinol (THC) şi are efect asupra percepţiei, gândirii şi motivaţiei. Substanţele derivate din THC sunt de până la 100 de ori mai puternice decât efectul produs de marijuana.
Cel mai alarmant lucru este însă faptul că se cunosc foarte puţine aspecte despre aceste substanţe, ceea ce face ca posibilitatea de tratament sa fie redusă.
Lipsa activităţilor recreativ-funcţionale, anturajul, curiozitatea, presiunea grupului sau chiar relaţiile tensionate din familie pot detemina un adolescent sa găsească un refugiu în consumul de etnobotanice. Fie ca există o nevoie de a împărtăşi ceea ce au experimentat în ziua precedentă sau ce planuri au, adolescenţii caută suport şi îndrumare. Se întâmplă ca părinţii, prinşi în activităţile cotidiene, consumaţi de responsabilităţi, să nu observe schimbările de dispoziţie ale copiilor lor. De aceea este indicat să se creeze o relaţie deschisă, bazată pe sinceritate şi comunicare asertivă, ce va întări legătura dintre părinte şi copil, oferindu-i celui din urmă încrederea şi siguranţa de a împărtăşi aspectele importante din viaţa lui. Este nevoie de o informare corectă a cadrelor didactice cu privire la consumul de etnobotanice, cât şi de şedinţe cu părinţii pentru a identifica din timp eventuali factori ce pot declanşa un potenţial consum.
Din păcate, de cele mai multe ori, unui tânăr care încearcă pentru prima dată etnobotanice nu i se spun decât efectele pozitive ale consumului, el rămânând ignorant la repercusiunile ce apar pe termen lung în consum. De aceea, asimilarea de informaţii corecte poate face diferenţa dintre a consuma şi a nu consuma.

Sanatate | ViataLibera.ro | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com