joi 19 octombrie 2017 2:58 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / LifeStyle / Sanatate / Copilul tău stă mai mereu în poziția W când se joacă? Acesta este un motiv real de îngrijorare
Magazin Online

Copilul tău stă mai mereu în poziția W când se joacă? Acesta este un motiv real de îngrijorare

copilul sta in pozitia w

Poziția W este foarte des întânită în rândul copiilor, iar medicii avertizează ca o astfel de poziție trebuie să fie un adevărat motiv de îngrijorare pentru părinți și asta pentru că pune în pericol sănătatea celor mici.

Poziția W presupune ca cel mic să stea în fund, cu genunchii îndoiți și cu picioarele flexate spre exterior. Statul în acest mod este preferat de către cei mici și asta pentru că se simt mult mai în siguranță și această poziție le oferă mai mult echilibru.

Chiar dacă la prima vedere această poziție pare inofensivă, studiile au arătat că poate afecta buna dezvoltare a copilului, potrivit dailymail.co.uk. În cazul în care aceasta este poziția preferată a copilului, medicii spun că cei mici ar trebui încurajați de părinți să adopte o altă postură.  Specialiștii în ortopedie au descoperit că în cazul copiilor care stau un timp îndelungat în poziția W pot să apară probleme ale articulațiilor și la nivelul oaselor. Mai mult, această poziție pune presiune pe șoldurile și genunchii celor mici, iar postura lor poate fi afectată, la fel și coloana vertebrală.

Statul în poziția W poate duce la probleme pe termen lung, cei mici putând să se confrunte cu dureri destul de puternice pe tot parcursul vieții.  Riscul de a dezvolta boli ca scolioza sau displazia de șold este mult mai ridicat în cazul copiilor care obișnuiesc să stea într-o poziție de acest tip, dar pot să apară și dureri în zona cervicală sau în la nivelul gleznelor.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Terapii inovative pentru tratarea scoliozei la copii şi adolescenţi

Aspirina poate provoca apariția sindromului Reye la copii

Accesele de furie, indicator al abuzului asupra copiilor

The post Copilul tău stă mai mereu în poziția W când se joacă? Acesta este un motiv real de îngrijorare appeared first on Avantaje.ro – De 20 de ani pretuieste femei ca tine.

Sanatate | Adpres Media | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com