luni 16 octombrie 2017 6:17 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / International / "Coreea de Nord va lansa 4 rachete asupra teritoriului american Guam"
Magazin Online

"Coreea de Nord va lansa 4 rachete asupra teritoriului american Guam"


“Un dialog simțit nu este posibil cu astfel de tip lipsit de rațiune și doar forța absolută funcționează în cazul lui”, scrie agenția nord-coreeană, citându-l pe generalul Kim Rak Gyom, câteva ore după un avertisment adresat de Trump liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Potrivit KCNA, armata nord-coreeană își va încheia la mijlocul lunii august planurile privind un atac împotriva teritoriului american Guam, o mică insulă din Pacific de o importanță strategică pentru Statele Unite. Acest plan, care ar conține un tir cu patru rachete ce ar survola Japonia, va fi prezentat spre aprobare lui Kim Jong-Un și va constitui un “un avertisment crucial la adresa SUA”, precizează agenția.

Aceste patru rachete, potrivit KCNA “vor zbura 17 minute și 45 de secunde pe o distanță de 3.356,7 km și vor cădea în mare la 30 sau 40 km de Guam”.

Această insulă îndepărtată de circa 550 km2 reprezintă un avanpost-cheie pentru forțele americane în Asia, unde locuiesc 162.000 de persoane. Aproximativ 6.000 de soldați americani staționează aici și în insulă se afla o bază aeriană capabilă să găzduiască bombardiere grele B-52 și B-2, provenite din B-1.

Donald Trump și-a intensificat miercuri escaladarea verbală față de Coreea de Nord, invocând puterea nucleară americană, după ce a promis marți “foc și furie” împotriva regimului lui Kim Jong-Un.

În acest climat tensionat, unul din consilierii lui Donald Trump, Sebastian Gorka, a chemat la unitate în jurul președintelui, făcând o paralelă cu criza rachetelor sovietice în Cuba care — la începutul anilor ’60 — a adus lumea în pragul unui conflict nuclear. “În timpul crizei rachetelor din Cuba, ne-am adunat în jurul lui JFK (John F. Kennedy). Această situație este comparabilă cu criza rachetelor”, a declarat el pentru Fox News.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Extern | MondoNews | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com