duminică 19 noiembrie 2017 8:36 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / LifeStyle / Sanatate / Dieta cu struguri in 3 etape
Magazin Online

Dieta cu struguri in 3 etape

Dieta cu struguri (sau must) se realizează consumând timp de una-două, maximum trei zile între 1,5 şi 5 kg struguri (sau must proaspăt). Persoanele care au o toleranţă mai redusă la astfel de cure cu crudităţi sau care au diverse afecţiuni pot adapta organismul progresiv, urmând cura în trei etape.

Floarea viţei-de-vie este considerată simbolul frumuseţii şi al înţelepciunii depline, iar rodul viţei, simbolul celor mai bune roade. Bogăţia unei ţări este apreciată după greutatea rodului de struguri şi în acest sens se ştie că dacogeţii (strămoşii noştri) erau recunoscuţi ca mari cultivatori de viţă-de-vie, câţiva termeni dacici ca „butuc”, „strugure”, „arac”, rămânând în limba română până astăzi.

Dieta cu struguri

Virtuţile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute din epocile cele mai îndepărtate: remineralizanţi, vitaminizanţi, tonici, laxativi, antitoxici (drenori organici), energizează musculatura şi sistemul nervos, decongestionează ficatul, sunt coleretici, aperitivi, răcoritori fiind indicaţi în anemii, convalescenţă, sarcină, dispepsii, surmenaj, intoxicaţii, afecţiuni hepatice, reumatismale şi dermatologice, constipaţie, arteroscleroză, hemoragii difuze, eforturi susţinute (sportivi de performanţă) hemoroizi, edeme, nefrite, unele forme de astm bronşic, obezitate.

Cele 3 etape in dieta cu struguri

1. Se incepe cu 0,5 kg struguri (sau 0,5 l must) cu o oră înaintea meselor principale, două-trei zile, apoi, reducându-se treptat celelalte alimente, va creşte aportul de struguri la un kg (sau un litru must) înainte de fiecare masă.

2. Timp de una-două-trei zile se vor consuma numai struguri, două-cinci kg pe zi (sau must, doi-patru litri pe zi), în funcție de toleranţă, fără a forţa sau a face vreun exces.

3. Revenirea la alimentaţia obişnuită se realizează în trepte, consumând două-trei zile câte un kg de struguri sau un litru de must înainte cu o oră de fiecare masă, apoi încă două-trei zile câte 0,5 kg de struguri (sau 0,5 l must) înainte de mese.
Pentru a avea must proaspăt, se poate folosi un storcător de fructe.

În obezitate, dieta cu struguri este foarte apreciată; două zile pe săptămână se consumă doar 1,5 kg struguri pe zi. De asemenea, trei păhărele de suc proaspăt pe zi între mese timp de o lună, asociat cu un regim alimentar, asigură un bun efect detoxifiant.

Deşi este făcut din struguri, vinul se află pe lista neagră a sănătăţii.
Medicina nu combate în termeni absoluţi folosirea vinului, efectele benefice observate fiind numeroase: creşterea apetitului, aportul de săruri minerale și calorii, stare de bună dispoziţie. Toate astea obţinându-se doar când este folosit în cantitate mică, pentru un adult aproximativ un pahar, de preferat a fi băut seara…

Cu ce rămâne de la pasarea strugurilor se pot face măşti cosmetice. Au efect revigorant şi astringent. Comprese pe ten (zece minute) cu suc proaspăt, apoi se şterge faţa cu apă călduţă. Totodată, seva este antiseptică cicatrizantă în cazul rănilor, având efect tonic, cicatrizant şi antihemoragic.

The post Dieta cu struguri in 3 etape appeared first on Yve.

Sanatate | yve.ro | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com