duminică 19 noiembrie 2017 12:47 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Documentare / Conspiratii & Controverse / Familia Rothschild sau cine conduce lumea ! ( VIDEO )
Magazin Online

Familia Rothschild sau cine conduce lumea ! ( VIDEO )

Familia Rothschild sau Casa de Rothschild este o dinastie europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea. Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiți baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816. O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria. În anii 1800 familia este considerată a fi de departe posesoarea celei mai mari averi private din lume, precum și de departe detinatoarea celei mai imense avutii din istoria lumii moderne. Astăzi, afacerile familiei Rothschild sunt la o scară mai mică decât cele din timpul secolului al XIX-lea, deși cuprind o gamă diversă de domenii, printre care: gestionarea privată a activelor, consultanță financiară, agricultura mixtă, vinicultură și acțiuni de caritate.

maxresdefault

Primul membru al familiei despre care se cunoaște că a folosit numele „Rothschild” a fost Izaak Elchanan Rothschild, care s-a născut în 1577. Numele înseamnă „Scut Roșu” în germana veche. Ascensiunea familiei pe plan internațional a început în 1744, odată cu nașterea lui Mayer Amschel Rothschild în Frankfurt am Main, Germania. El era fiul lui Amschel Moses Rothschild, (n. circa 1710), un schimbător de valută care făcea afaceri cu Prințul de Hesse. Născut în ghetoul (numit „Judengasse” sau Aleea evreiască) din Frankfurt, Mayer a întemeiat o casă de finanțe și și-a extins imperiul prin instalarea tuturor celor cinci fii ai săi în cele mai importante cinci centre europene financiare pentru a conduce afacerea. Stema familiei Rothschild conține un pumn care strânge cinci săgeți simbolizând cele cinci dinastii stabilite de cei cinci fii ai lui Mayer Rothschild, ca o referință la Psalmul 127: „Ca săgețile în mâinile unui războinic”. Motto-ul familiei apare sub scut în latină: Concordia, Integritas, Industria (Armonie, Integritate, Industria).

Familia Rothschild este una cu tradiţie în istoria lumii financiare şi nu are nevoie de nicio introducere, fiind una dintre cele mai cunoscute familii din lume, datorită imperiului financiar-bancar pe care l-a creat şi l-a susţinut de-a lungul anilor.

Cei de la Business Insider au făcut o trecere în revistă a moştenitorilor dinastei Rothschild.

Nathaniel „Nat” Rothschild a fost preşedinte al fondului de investiţii Atticus Capital din 1996 până în 2009. Acum locuieşte în Elveţia, de unde conduce JNR Limited, o firmă de consultanţă specializată pe tranzacţii din domeniul resurselor naturale pe pieţe emergente. Este, de asemenea, şef la Bumi Plc, o companie minieră din Indonezia, listată la Bursa de la Londra.

Nu are decât 39 de ani, însă are un simţ al banilor ieşit din comun. Se află pe locul 67 în topul celor mai bogaţi britanici, cu o avere care s-a triplat în 2010, estimată la un miliard de lire sterline.

Este cel mai tânăr copil şi singurul fiu al lui Jacob Rothschild, cel de-al patrulea baron Rothschild şi al Serenei Mary Dunn.

David Mayer de Rothschild este un activit pentru mediu şi aventurier. Conduce grupul Adventure Ecology, care militează împotriva factorilor care duc la fenomentul de încălzire globală. În prezent, trăieşte în California.

Este fiul lui Evelyn de Rothschild.

Lynn Forester de Rothschild este CEO al E.L. Rothschild, un holding cu investiţii în media, printre care se află şi grupul care deţine The Economist. A fost un finanţator major pentru Hillary Clinton în 2008. Îşi petrece timpul între New York şi Londra.

Este căsătorită cu Evelyn de Rothschild.

Serena, baroneasă de Rothschild, (născută Serena Mary Dunn), căsătorită cu Jacob Rothschild. Locuieşte în Anglia.

Nadine de Rothschild, scriitoare franceză şi actriţă. Este văduva lui  Edmond Adolphe de Rothschild.

Leopold David de Rothschild activează în domeniul financiar. Este un cunoscut filantrop şi un atât de mare este un iubitor de muzică încât a învăţat să cânte la pian şi la vioară în diverse organizaţii de profil. Este fostul şef al Bănciui Angliei, iar acum activează în banca familiei.

Este cel mai tânăr fiu al lui Lionel Nathan de Rothschild.

Emma Georgina Rothschild predă istorie economică la Harvard şi este profesor de onoare la Cambridge. Este căsătorită cu laureatul premiului Nobel, ecomistul indian Amartya Sen.

Este fiica celei de-a doua soţii a lui Victor Rothschild.

Édouard Etienne Alphonse de Rothschild este membru al aripii franceze a familiei, deţine acţiuni la compania Lafite, care activează în industria vinurilor. În 2005, a investit 28 de milioane de dolari în publicaţia pariziană de stânga Liberation.

Este fiul lui Guy de Rothschild.

Baronul David René James de Rothschild este preşedinte al Rothschild Continuation Holdings, cu sediul în Elveţia, şi fost preşedinte al De Beers. Trăieşte în regiunea Normandiei, lângă fratele său Edouard.

Este fiul lui Guy de Rothschild.

Charlotte Henriette de Rothschild
este soprană britanică care cântă prin toată lumea, dar este foarte cunoscută îndeosebi în Japonia.

Este fiica lui Edmund Leopold de Rothschild şi geamăna lui David Lionel de Rothschild.

Anthony James de Rothschild, şefă la A7, companie cu sediul la Brighton care activează în industria muzicii.

Este fiica cea mare a lui Evelyn Robert de Rothschild.

Nu apar niciodată în topurile oficiale ale celor mai bogaţi oameni din lume, dar sunt consideraţi cei mai puternici oameni de pe planetă, influenţând istoria ultimelor două secole.

the-rothschilds

Este puţin probabil ca vreo altă familie să fi influenţat atât de puternic istoria ultimelor două secole. Influenţa membrilor familiei Rothschild a fost atât de mare încât ei sunt creatori ai istoriei.

Cu banii lor, Ducele de Wellington l-a învins pe Napoleon la Waterloo, schimbând cursul istoriei. Ei au finanţat războiul de secesiune din SUA, consolidând democraţia modernă. L-au sprijinit pe aventurierul Cecil Rhodes, cel care a schimbat faţa Africii, au finanţat armata britanică în timpul cuceririlor coloniale, au făcut afaceri cu îm păraţii Prusiei şi cu ţarii Rusiei.

La începutul secolului trecut, au pus bazele statului Israel, finanţând achiziţia de terenuri în Palestina. Intuind perfect „vremurile”, au construit primele căi ferate din Europa şi au finanţat inovaţia. Referinţele asupra afacerilor şi averii sunt rarisime, nu apar în topurile miliardarilor şi se feresc de publicitate.

Se estimează că, la sfârşitul secolului XIX, averea familiei era de între 2 şi 6 miliarde de dolari, bani care nu se pot calcula în curs, ci mai degrabă în procent din totalul afacerilor globale de la vremea respectivă. Averea uriaşă a creat mitul Dinastiei Baronilor de Rothschild, o legendă care dăinuieşte ca atare. Iar legenda are un început şi o explicaţie.

Numismatul care visa globalizare

Amschel Mayer Rothschild iubea literalmente banii, începându-şi cariera ca negustor de monede vechi la Frankfurt. El este cel care a pus bazele dinastiei, aplicând, în secolul XVIII, un model de business necunoscut la acea dată.

A început să speculeze moneda, profitând din plin de vremurile turbulente, când o valută sau alta se aprecia sau îşi pierdea din valoare în funcţie de războaie. Şi-a dat seama rapid că aurul este singura valută universală şi a pus la punct un sistem de transmitere a informaţiilor, genial în epocă.

Pentru a putea profita din plin de inovaţii şi pentru a fi sigur de controlul asupra afacerilor, Amschel Mayer şi-a împărţit cei cinci fii în principalele zone de influenţă ale Europei. Pe Amschel l-a ţinut lângă el la Frankfurt, Nathan a fost trimis la Londra, James la Paris, Salomon la Viena şi Karl la Napoli. Doar Nathan şi James au avut urmaşi, ei fiind „rădăcinile” actualei familii, ajunsă la a şaptea generaţie.

Printr-un sistem de agenţi şi curieri, folosind porumbei călători pentru a comunica rapid, Rothschild ştia înaintea tuturor ce se întâmplă în lume. La moartea fondatorului, în 1818, familia era deja una extrem de influentă şi avea la dispoziţie un set de reguli despre care se spune că sunt respectate şi astăzi.

Rothschild în epoca modernă

Două sunt evenimentele care au schimbat cursul afacerilor dinastiei în epoca modernă. La începutul secolului trecut nu era niciun mare business în care să nu fie prezenţi şi nu vorbim doar de sistemul bancar pe care-l dominau. Royal Dutch Shell, Rio Tinto, De Beers, Standard Oil şi multe alte afaceri de acelaşi calibru pe care familia Rothschild le controla sau în care avea acţiuni. Edmond investise masiv în podgorii şi domenii franceze, restul familiei cumpărase artă şi terenuri peste tot în lume.

Al Doilea Război Mondial este primul eveniment care a schimbat felul în care familia făcea business. S-au trezit cu proprietăţile confiscate sau distruse, majoritatea refugiindu-se în America. Deşi se speculează, normal, că familia a finanţat regimul nazist şi chiar că Hitler ar fi avut descendenţă Rothschild după un bunic, imperiul s-a clătinat.

După război, famila Rothschild a început să renunţe la participaţiile din marile companii industriale sau de exploatare a materiilor prime şi s-a concentrat pe ce ştia mai bine: bănci şi investiţii financiare. A doua lovitură a fost naţionalizarea Bank de Rothschild şi a altor active franceze de către regimul socialist a lui Mitterrand, în anii ’80. Au luat-o de la capăt câţiva ani mai târziu, în Franţa, însă de data acesta s-au retras de pe segmentul de creditare şi au rămas pe zona de bănci private şi de investiţii.

Astăzi, câteva dintre principalele active ale familiei, cele la vedere, sunt băncile de investiţii NM Rothschild & Sons din Londra, Group Edmond de Rothschild din Elveţia sau grupul francez Compagnie Financiere. Potrivit propriilor declaraţii, activitatea Rothschild se rezumă la consiliere financiară, la investiţii financiare şi la sectorul M&A (fuziuni şi achiziţii), genul de afaceri care oferă control în toate domeniile, plus nepreţuita discreţie. Şi totuşi, membri ai familiei pot fi încă întâlniţi în consiliile de admi nistraţie ale giganţilor industriali, ale marilor bănci. Mitul nu s-a destrămat.

Urmareste Video:

TESTAMENT

Regulile lui Amschel Mayer de Rothschild

Setul de reguli impus de fondatorul dinastiei, respectat şi astăzi, este unul dintre secretele succesului şi o explicaţie pentru discreţia Rothschild.

  • Toate posturile importante trebuie să fie ocupate de membri ai familiei şi doar bărbaţii au voie să facă afaceri. Fiul cel mai mare al celui mai mare fiu este şeful familiei.
  • Pentru ca averea să rămână în familie, membrii trebuie încurajaţi să se căsătorească între ei, fiind acceptate căsătoriile între verişori primari sau secundari.
  • Amschel a scris în testament: “Niciodată să nu fie făcut un inventariu public, de către tribunale sau oricine altcineva, a averii mele. Interzic publicarea oricărei evaluări a moştenirii mele”.

LEGENDE

Două secole de umbră

ILLUMINATI. Se specula, încă înainte de Dan Brown şi “Codul lui Da Vinci”, că familia Roth schild ar fi înfiinţat şi finanţat organizaţia, pentru a proteja “sângele divin”, ai cărui descendenţi erau.

AL DOILEA RĂZBOI. Se spune că ei au sprijint ascensiunea naziştilor pentru a putea justifica apariţia statului Israel.

AURUL. O cunoscută teorie arată că preţul mondial al aurului, la Bursa Aurului de la Londra, este stabilit de Casa Rothschild. Cert este că la ceremonia anunţării cotaţiei zilnice participă şi astăzi un membru al familiei.

STĂPÂNII UNIVERSULUI.
Printr-o reţea extraordinar de complexă, cu rădăcini sioniste, familia Rothschild controlează şi astăzi finan ţele mondiale prin Federal Reserve, Bank of England sau FMI.

AVEREA. Ultimul dar nu cel din urmă mit spune că membrii familiei Rothschild ar fi mult mai bogaţi decât vor să pară. Bazându-se pe ultima evaluare a averii, din sec. XIX, s-a calculat, folosindu- se diferite ritmuri de creştere (ex plicabil, orice membru adaugă ceva, nu con sumă), că bogăţia familiei ar fi între 1,4 trilioane de dolari şi peste 100 de trilioane de dolari.

surse: wikipedia.org, capital.ro, evz.ro

 

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com