vineri 20 octombrie 2017 10:54 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / International / Gafa care aruncă în aer SUA. Trump, acuzat că incită la asasinarea lui Hillary Clinton
Magazin Online

Gafa care aruncă în aer SUA. Trump, acuzat că incită la asasinarea lui Hillary Clinton

Donald Trump

Donald Trump

„Dacă ea ajunge să aleagă judecătorii, nu veţi mai putea să faceţi nimic, oameni buni”, a spus Trump la un miting. „Deşi oamenii cu Al Doilea Amendament (din Constituţia SUA, ce prevede dreptul de a purta armă – n.r.), poate, nu ştiu”, a adăugat el.

Echipa de campanie a lui Clinton a calificat aceste declaraţii “periculoase”. “O persoană care vrea să fie preşedintele Satelor Unite nu ar trebui să sugere violenţe astfel”, se arată într-un comunicat al staff-ului fostului secretar de stat american.

Pe de altă parte, atunci când i s-a cerut să clarifice ce a vrut să spună republicanul, echipa sa de campanie a dat asigurări că Trump s-a referit la mobilizarea susţinătorilor celui de-Al Doilea Amendament pentru a obţine voturi pentru Trump la alegerile din toamnă.

“Se numeşte puterea unificării – oamenii (care susţin – n.r.) Al Doilea Amendament au un spirit extraordinar şi sunt foarte unificaţi, ceea ce le oferă o putere politică mare”, se adaugă într-un comunicat al echipei de campanie a lui Trump.

Atunci când l-a prezentat pe Trump, la un miting din Fayetteville, Carolina de Nord, fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani a acuzat presa că a scos declaraţia din context pentru a o ajuta pe Hillary Clinton.

“Ce a vrut să spună este că voi (alegătorii – n.r.) aveţi puterea de a vota împotriva ei. Voi aveţi puterea de a vorbi împotriva ei. Ştiţi de ce? Pentru că sunteţi americani”, a subliniat el.

La rândul său, candidatul lui Trump la vicepreşedinţie, Mike Pence, a dat asigurări, într-un interviu pentru NBC News, că mogulul new-yorkez nu incită la violenţă.

Pe ,de altă parte, un fost director CIA, Michael Hayden, care luni a semnat, alături de alţi 49 de experţi în securitate republicani, o scrisoare în care l-au criticat dur pe Trump, a declarat pentru CNN: “Nu eşti responsabil numai pentru ceea ce spui. Eşti responsabil pentru ce aud oamenii”.

Senatoarea americană Elizabeth Warren, care îl critică adesea pe Trump, a scris pe Twitter că republicanul “face ameninţări cu moartea pentru că este un laş patetic care nu poate face faţă faptului că pierde în faţa unei fete”.

Mai mulţi democraţi au descris remarcile lui Trump drept încă un semn că nu este potrivit pentru Casa Albă.

“Nu trataţi acest lucru ca pe o gafă politică. Este o ameninţare de asasinare, ce creşte semnificativ riscul unei tragedii şi crize naţionale”, a subliniat senatorul Chris Murphy (democrat).

Imediat după ce Trump a făcut declaraţiile controversate, mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare l-au acuzat că a cerut, practic, asasinarea lui Clinton.

În numai trei ore, Al Doilea Amendament a devenit principalul subiect de pe Twitter, menţionat în peste 60.000 de mesaje.

Dreptul de a deţine armă a fost subiect important al campaniei din 2016, pe fondul violenţelor care au afectat multe oraşe americane.

Trump este de partea proprietarilor de arme şi şi-a concentrat campania pe promisiunea de „lege şi ordine”. Înainte de declaraţiile de marţi, el a sugerat că militanţii ISIS care au ucis 130 de oameni în Franţa, anul trecut, ar fi putut fi opriţi dacă o parte dintre victime ar fi fost înarmate.

Însă echipa de campanie a lui Clinton a reacţionat când Trump a acuzat-o în trecut, că intenţionează să abolească Al Doilea Amendament, dacă va fi aleasă preşedinte.

În luna mai, un consilier al lui Clinton a dat asigurări că fostul secretar de stat vrea să ia măsuri la nivel federal pentru a se asigura că armele nu ajung în mâinile criminalilor, dar va apăra Al Doilea Amendament.

Articole recomandate


Preluare realitatea.net

Extern | Adpres Media – Fara Cenzura | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com