duminică 19 noiembrie 2017 8:31 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Intern / GALERIE FOTO. Imagini apocaliptice, după incendiul violent care a cuprins o fabrică din vestul ţării
Magazin Online

GALERIE FOTO. Imagini apocaliptice, după incendiul violent care a cuprins o fabrică din vestul ţării


Zeci de pompieri din mai multe judeţe, între care şi Timişul, au intervenit pentru a opri vălvătaia.

Aseară, autorităţile au decis evacuarea a 300 de oameni care locuiesc la doar 700 de metri de fabrică ce a fost cuprinsă de flăcări încă de ieri după-amiază. Aceştia şi-au petrecut noaptea la rude, prieteni ori în sala sporturilor din oraş.

“După 12 ore de acțiune pompierii au reușit cu spumogenul dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 12 autospeciale să reducă suprafața de ardere de la 5.000 metri pătrați la aproximativ 100 mp. Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială. De asemenea, volumul cantității de fum evacuat în atmosferă a fost mult diminuat”, a informat Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică Hunedoara.

De asemenea, inspectori ai Gărzii de Mediu și ai Companiei Apele Române se află pe teren pentru a evalua starea cursurilor de apă.

“Incendiul este localizat și se acționează pentru stingerea definitivă a acestuia. Se lucrează la evaluarea impactului asupra mediului. Așteptăm rezultatele de la prelevările de probe, iar operațiunea va continua și în perioada următoare”, a declarat  prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely.

[embedded content]

Oamenii s-au întors acasă

Persoanele evacuate, marți seara, din cele cinci blocuri de locuințe aflate în apropierea fabricii de uleiuri esențiale din Orăștie, afectată de un puternic incendiu, s-au întors miercuri la casele lor, după ce pericolul iminent a trecut, a declarat primarul municipiului, Ovidiu Bălan. Potrivit acestuia, la locul incendiului mai erau, miercuri dimineața, câteva focare ce fumegau, iar în oraș se simte un miros slab de ulei ars.

Stare de tensiune în oraş

“În oraș a fost o stare de tensiune. Lumea a fost îngrijorată. Acum oamenii s-au liniștit. Școlile și grădinițele funcționează normal”, a afirmat primarul municipiului Orăștie.

Acesta a menționat că, din informațiile pe care le deține, rezultatele probelor de aer prelevate de către inspectorii Agenției de Protecția Mediului nu sunt de natură să îngrijoreze populația.

Pe de altă parte, autoritățile locale monitorizează foarte strict stația de epurare a orașului, situată la câteva sute de metri de locul incendiului. Stația a rămas fără energie electrică și miercuri funcționa cu ajutorul unor generatoare de curent. În plus, se urmărește ca stația să preia cât mai puține ape uzate de pe platforma fabricii de uleiuri esențiale, deoarece poluanții rezultați în urma arderilor ar putea distruge treapta de epurare biologică și bacteriile care sunt folosite acolo.

Angajaţii aşteptau la poartă

Primarul municipiului Orăștie a precizat că societatea la care s-a produs incendiul producea uleiuri esențiale pentru industria farmaceutică și cosmetică, fiind apreciată ca o firmă importantă de pe raza localității. Patronatul companiei este românesc, iar numărul angajaților depășea 120 de persoane.

“Cea mai tristă imagine a acestei zile (miercuri, n.r.) am avut-o în cursul dimineții, când i-am văzut pe angajații societății așteptând la poarta fabricii”, a spus primarul Ovidiu Bălan.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Intern | MondoNews | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com