sâmbătă 21 octombrie 2017 3:10 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / International / Hollande avertizează: Ieşirea UK din UE, consecinţe foarte grave
Magazin Online

Hollande avertizează: Ieşirea UK din UE, consecinţe foarte grave

Viitorul Uniunii Europene este cel pus în joc la referendumul de joi din Marea Britanie privind rămânerea sau ieșirea acestei țări din UE, a estimat miercuri președintele Franței, Francois Hollande, informează AFP.

“Nu doar viitorul Marii Britanii în UE este pus în joc (la referendum), ci și cel al UE”, a declarat șeful statului francez. Potrivit lui Francois Hollande, “plecarea unei țări care este geografic, politic, istoric în UE ar avea neapărat consecințe extrem de grave”.

El a avertizat că Parisul consideră o eventuală “plecare” a Londrei ca fiind “ireversibilă” și a atenționat împotriva “riscului foarte serios” pentru britanici de a “nu mai putea accede la piața unică europeană” în caz de Brexit.

Șeful statului francez și-a exprimat intenția de a veni, “a doua zi după votul britanic, cu inițiative împreună cu toți partenerii noștri”, în special cu Angela Merkel, cancelarul federal german.

“Indiferent ce se va întâmpla mâine, inițiative vor fi luate și vom evalua construcția europeană”, a conchis președintele francez.

Francois Hollande a făcut aceste declarații după ce l-a primit la Paris pe premierul slovac Robert Fico, a cărui țară va asigura președinția prin rotație a UE, începând cu 1 iulie.

La finalul întrevederii cu Hollande, premierul slovac a declarat că se așteaptă la o “președinție grea și dificilă” în UE. Robert Fico a precizat că dorește să organizeze o “discuție informală” pe marginea a ceea ce le poate propune Europa cetățenilor săi, indiferent care va fi deznodământul referendumului britanic.

Susținând un discurs cu puțin timp înainte în fața parlamentarilor francezi, șeful diplomației franceze, Jean-Marc Ayrault, a precizat că Parisul intenționează să vină cu propuneri “împreună cu Germania”, fără a furniza mai multe detalii.

Articole recomandate


Preluare realitatea.net

Extern | Adpres Media – Fara Cenzura | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com