sâmbătă 21 octombrie 2017 5:17 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / LifeStyle / Sanatate / În premieră în România | Galaţiul a găzduit primul Curs francofon de neurochirugie
Magazin Online

În premieră în România | Galaţiul a găzduit primul Curs francofon de neurochirugie

În premieră în România | Galaţiul a găzduit primul Curs francofon de neurochirugie

După plecarea profesorului Constantin Arseni, în 1989, din spitalul pe care l-a construit la Bucureşti, conducerea clinicii a fost preluată de profesorul Constantinovici, pe atunci conferenţiar. Imediat după preluarea funcţiei de şef de clinică, prof. Constantinovici, personalitate medicală cu viziune largă, a înţeles că această specialitate trebuie adusă la standardele neurochirurgiei occidentale.

Prof. Constantinovici s-a preocupat foarte mult pentru deschiderea specialităţii spre exterior, dar şi pe plan intern. În acest sens, a înfiinţat şi organizat Societatea Română de Neurochirurgie (SRN), conectată cu celelalte societăţi de neurochirurgie din Europa şi cu Societatea Europeană de Neurochirurgie (EANS). A stabilit relaţii strînse cu Societatea de Neurochirurgie Francofonă (SNF), organizînd, anual, câte un Curs francofon de neurochirurgie.

Cursul respectiv a fost foarte bine primit, mai ales de către medicii rezidenţi, care aveau astfel acces la informaţie continuă şi intrau în contact cu noi standarde, obligatorii în neurochirurgia modernă şi necunoscute până atunci. Este important de menţionat faptul că primul Curs francofon de neurochirurgie s-a organizat şi desfăşurat la Galaţi. Pe plan intern, prof. Constantinovici a militat pentru dezvoltarea reţelei de neurochirurgie prin crearea de noi centre de neurochirurgie, mărind numărul de neurochirurgi din România şi oferind şi posibilitatea de promovare a medicilor neurochirurgi, prin concurs, la titlul de medic primar.

Dr. Vesa, director al celui mai mare spital din Galaţi

Acesta a fost contextul în care dr. Ioan Florin Vesa a devenit medic primar, prin concurs, şi, ulterior, în 1989, şef de secţie, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2008. Dr. Vesa nu a fost doar un pionier al neurochirurgiei gălăţene, ci a manifestat şi reale calităţi de organizator şi de lider.

Între anii 1991-1997, a fost directorul Spitalului „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi. A păstrat o strânsă legătură cu Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Bagdasar-Arseni şi cu SRN.

(Autor: Dr. Cornel Mihalache, medic primar neurochirurg, şeful Secţiei clinice de neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi şi şef de lucrări la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi)

Sanatate | ViataLibera.ro | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com