duminică 22 octombrie 2017 12:03 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / În România crește pentru al doilea an la rând numărul deceselor în trafic
Magazin Online

În România crește pentru al doilea an la rând numărul deceselor în trafic

Acum câteva săptămâni a avut loc un accident pe Kiseleff, o mașină răsturnându-se pe marginea bulevardului. Cum ajungi să faci accident pe un bulevard cu sens unic și 4 benzi de circulație rămâne un mister pentru mine. Oamenii dau degeaba vina pe lipsa autostrăzilor pentru numărul mare al accidentelor din România; cred că dacă duci un român în deșert, tot face cumva accident.O zi sau două mai târziu, alt șofer pierde controlul pe Aviatorilor, intră pe contrasens și lovește o mașină de acolo.

Unde se grăbeau? La următorul semafor? Nu înțeleg unde se grăbește lumea când în depărtare se vede coloana de mașini oprită la un semafor. Într-o zi unul îmi dădea flash-uri că nu mergeam suficient de repede pe la Unirii, ca apoi să stăm amândoi de trei ori la semaforul de la Națiunile Unite. Am vrut să mă dau jos și să-l întreb “unde te grăbeai, boule?!”


La nivel european a apărut un nou raport privind numărul de decese în trafic. Cum credeți că stă România?

Exact, tot prost, mai exact pe al doilea loc din coadă. Noi avem 96,8 decese la milionul de locuitori, doar Bulgaria ne întrece cu 99 per milion. Franța e la 53, Germania la 39, Spania la 38, Marea Britanie la 29.

România este printre țările care n-au redus numărul de decese între 2015 și 2016:

Între 2001 și 2016, România a avut cea mai slabă reducere a numărului de decese, ignorând Muntenegru din ecuație:

Iar după o perioadă de scădere a numărului de decese pe șoselele noastre, în 2015 și 2016 numărul lor a crescut, semn că toate eforturile autorităților eșuează. Sunt mai mulți șoferi care nu știu să conducă, mai mulți bețivi, mai mulți vitezomani fără permis, iar poliția stă în continuare doar pentru radare și coloane oficiale, ignorând orice altceva.

2010201120122013201420152016
RO2.3772.0182.0421.8611.8181.8981.913

1913 morți în accidente. 8285 de răniți grav, necesitând spitalizare, unii cu paralizii, pierderea membrelor și alte asemenea răni permanente. Înainte să o ziceți pe aia cu “întâi să se facă autostrăzi și apoi nu mai facem accidente”, vă aduc aminte că anul trecut cele mai multe accidente și decese aveau loc în mediul urban, în orașe. Bănuiesc că nu s-a schimbat acest lucru.

Ce face Poliția Rutieră? De ce programele de reducere a numărului de accidente eșuează? De ce nu analizează nimeni acest lucru, de ce nu se fac concedieri, de ce nu se iau măsuri? Asta știm deja: incompetență, nepăsare și corupție. Și rezultatul se vede din plin în graficele de mai sus.

sursă: raportul ETSC


Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.Auto | nwradu.ro | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.ro

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com