duminică 19 noiembrie 2017 10:20 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / Încep să cred că noile camere video din Pasajul Unirii sunt pentru măsurat viteza
Magazin Online

Încep să cred că noile camere video din Pasajul Unirii sunt pentru măsurat viteza

Vă spuneam că se instalează camere video prin Pasajul Unirii, un loc unde se merge chiar și cu peste 100 km/h și au loc des accidente.

Încep să cred că aceste camere video ar putea fi utilizate pentru a măsura viteza mașinilor și a le trimite amenzi acasă. Uitați de ce.

La intrarea în pasaj au apărut mult mai multe semne ce anunță o limită de viteză de 40 km/h. Nu știu dacă așa era și înaintea lor, dar limitarea pare ușor ridicolă. Este totuși un pasaj, cu sensurile bine separate, și cred că se putea păstra clasicul 50 km/h. Fotografiile sunt de pe ambele sensuri, că le-am făcut pe rând.

Tot acolo sunt montate și camere video ce filmează din spate traficul.

O altă cameră este pusă cam la jumătatea rampei împreună cu un aparat al cărui scop nu l-am deslușit.

L-am fotografiat și cu telefonul, dar din viteza mașinii tot nu mi-am dat seama ce rol are. Ar putea fi un numărător de mașini, pentru scopuri legate de gestionarea traficului, dar ar putea la fel de bine să comande înregistrarea din camerele video pentru ca acestea să-ți surprindă numărul de înmatriculare.

La ieșirea din pasaj sunt alte camere, orientate tot în sensul traficului, filmând mașinile din spate.

Cum ar putea fi un astfel de sistem folosit pentru a da amenzi de viteză, deși nu pare să integreze și un radar clasic? Simplu, prin recunoașterea automată a numărului mașinii la intrarea și la ieșirea din pasaj, apoi împarte distanța dintre cele două puncte la timpul dintre recunoașteri și așa determină viteza medie pe care ai avut-o prin pasaj. Dacă-i mai mare de 40 km/h, iei amendă.

Nu contează prea mult dacă ai avut un vârf de viteză de 68 km/h sau de 128 km/h. Media de peste 40 le spune că ai călcat-o peste limita legală.

Este foarte posibil ca sistemul să fie doar pentru supravegherea traficului, dar când montezi o cameră pe fiecare bandă înseamnă că te interesează ceva mai mult decât simple imagini; vrei și o analiză a lor. Iluminatorul IR îmi spune că se vor imagini bune, deci probabil nu o simplă numărătoare, ci chiar identificarea mașinii, ca la amenzile pentru rovignetă.

Am căutat prin SEAP, dar n-am găsit nimic despre vreo licitație privind Pasajul Unirii. Asta nu înseamnă mare lucru, că SEAP are un site criptic și e greu de găsit ceva folosind termeni generici. Dacă știe cineva mai multe detalii, dați-mi de veste.


Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.Auto | nwradu.ro | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.ro

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com