marți 24 octombrie 2017 9:39 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Dosarele X / Locul unde a fost ingropat Aristotel a fost identificat
Magazin Online

Locul unde a fost ingropat Aristotel a fost identificat

Aristotel parintele logicii moderne si unul dintre marii filosofi ai Antichitatii a murit in anul 322 i.d.Hr, iar mormantul sau a ramas un mister pentru mai bine de doua milenii.

Aristotel

Arheologul Konstantinos Sismanidis care a condus cercetari de peste 20 de ani in nordul Greciei a declarat ca mormantul lui Aristotel s-ar afla in Stagira, localitatea in care celebrul filosof s-a nascut. Acest anunt a fost facut recent,  cu ocazia Aristotle 2400 Years World Congress care a avut loc la Tesalonic.

„Am gasit mormantul” a declarat Konstantinos Sismanidis pentru New York Times ”Am gasit si altarul de care se vorbeste in textele antice, dar si drumul care duce spre mormant care era foarte aproape de piata antica a orasului.”

Aristotel s-a nascut in Stagira in anul 384 i.d.Hr si a murit in Chalcis in 322 i.d.Hr la un an dupa ce a fost nevoit sa fuga din Atena. Oficial, Aristotel era acuzat de impietate de conducatorii Atenei, dar viata sa era in pericol din cauze mai degraba politice. Fostul sau elev, Alexandru cel Mare moare in 323 i.d.Hr., iar intrigile si luptele pentru putere care au urmat il determina pe marele filosof sa ia calea exilului. Cauza mortii lui Aristotel pare sa fi fost o boala de stomac. Desi este unanim acceptat faptul ca a murit in Chalcia, nu este exclus ca familia sa ii fi dus urna funerara in localitatea natala, Stagira.

Marmura mormantului din Stagira dateaza din perioada elenistica si este localizata in centrul Stagirei langa Agora. Caracterul de monument public al acestui edificiu funerar este evident prin locatia sa, iar in exterior se afla un altar. In plus s-au gasit si urme de ceramica elenistica de cea mai buna calitate, dar si 50 de monede din vremea lui Alexandru cel Mare.

Peste cateva secole, structura mormantului a fost distrusa, iar bizantinii au inaltat un turn deasupra acestuia.

Desi dovezile prezentate deocamdata sunt doar circumstantiale, totusi probabilitatea ca acesta sa fie mormantul lui Aristotel este foarte ridicata potrivit cercetatorilor greci.

 

Post-ul Locul unde a fost ingropat Aristotel a fost identificat apare prima dată în X Magazine.

Dosarele X | Adpres Media | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com