duminică 22 octombrie 2017 2:05 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / IT / Mişcările mouse-ului te pot proteja de atacurile cibernetice. Iată ce trebuie să faci
Magazin Online

Mişcările mouse-ului te pot proteja de atacurile cibernetice. Iată ce trebuie să faci

Cercetătorii dezvoltă un software inteligent care prin simpla analizare a mișcărilor mouse-ului pot determina identitatea ta, împiedicând atacurile hackerilor.


Dacă vă plimbați suficient de mult pe paginile de internet vă veți lovi la un moment dat de testele CAPTCHA care au rolul de a vă verifica identitatea și de a preveni accesul boților la conținut. Poate că cea mai cunoscută versiune este bifarea unei iconițe aflate în dreptul mesajului „Nu sunt un robot”. Modul în care miști mouse-ul și dai click pe această căsuță îi arată algoritmului ca ești om.

Software-ul creat de specialiști urmărește mișcarea mouse-ului pe ecran, iar, cu ajutorul algoritmilor de învățare, mișcarea este apoi analizată. Aparent, cercetătorii au ajuns la concluzia că, atunci când trebuiau să răspundă la o întrebare de control, mincinoșii aveau o mișcare distinctivă a mouse-ului, care putea fi înregistrată de algoritmii site-ului. Chiar și atunci când aceștia spuneau adevărul, necinstea lor le „infecta” mișcările și îi dădea de gol, scrie Gizmodo. Acest lucru nu face decât să ne arate nivelul de sensibilitate a tehnicii de analizare a mișcărilor mouse-ului, care ne poate arăta foarte multe despre o persoană, potrivit playtech.ro

Verificarea bunei funcționări a algoritmilor și procedurile de testare sunt deocamdată mult prea limitate pentru a ne indica dacă această tehnică este viabilă pentru detectarea furtului de identitate. Testele au fost realizate pe un număr redus de participanți și nu au puterea de a ne arăta buna funcționare a sistemului.

Cu toate acestea, noua metodă pare a fi promițătoare și ne arată că într-o bună zi modul în care mișcăm mouse-ul poate deveni o amprentă virtuală pe internet, care ne va putea proteja de atacurile hackerilor și de furtul de identitate.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

IT | Adpres Media | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com