joi 19 octombrie 2017 1:07 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Politica / Moțiunea de cenzură, citită în Parlament | Grindeanu nu participă
Magazin Online

Moțiunea de cenzură, citită în Parlament | Grindeanu nu participă

Astăzi se citește moțiunea de cenzură prin care PSD vrea să dea jos propriul guvern. Și, ca să fie siguri că vor reuși, social-democrații amenință că cine lipsește miercuri de la vot este automat exclus din partid. Sunt necesare 233 de voturi, iar coaliția PSD-ALDE are 247 de parlamentari. Însă tabăra premierului spune că a convins cel puțin 15 oameni să nu se prezinte la vot, conform digi24.ro

Actualizare 15:00. Sorin Grindeanu nu va merge la ședința plenului comun al Camerei Deputaților și Senatului în care urmează să se citească moțiunea de cenzură inițiată de PSD și ALDE împotriva Guvernului, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Premierul Sorin Grindeanu și secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, se află la sediul Guvernului. La Palatul Victoria au ajuns și fostul copreședinte ALDE Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu. Potrivit unor surse politice, au loc discuții și negocieri privind votul la moțiunea de cenzură inițiată de PSD și ALDE împotriva Guvernului.

Actualizare 14:45. Senatorii PNL, USR, UDMR şi PMP absentează de la şedinţa Biroului Permanent spunând că nu vor să gireze o luptă între două facţiuni din PSD şi că social-democraţii şi ALDE încalcă procedurile parlamentare.

Actualizare 14:00. Textul moțiunii a fost finalizat, el rumând să ajungă la liderii PSD și ALDE pentru a fi semnat și apoi să fie depus la Parlament. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi lideri ai PSD, se află la această oră în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Printre liderii PSD care se află la reuniunea din biroul lui Liviu Dragnea se numără liderul deputaţilor social-democraţi, Marcel Ciolacu, preşedintele executiv al partidului, Niculae Bădălău, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, şi deputatul Florin Iordache.

Parlamentarii PSD și ALDE sunt convocați duminică după-amiază pentru semnarea, depunerea și citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunțat ședințe ale grupurilor parlamentare social-democrate și ALDE, de la 16:00, ședința Birourilor permanente reunite, iar de la 16:30, ședința de plen reunit în care va fi citită moțiunea de cenzură.

Pentru depunerea moțiunii este nevoie de 116 semnături, întrucât, conform Constituției, moțiunea de cenzură poate fi inițiată de o pătrime din numărul total al senatorilor și deputaților.

Potrivit site-urilor Camerei Deputaților și Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleși care fac parte din coaliția de guvernare.

În ceea ce privește partidele din afara arcului guvernamental, PNL numără 98 de parlamentari, USR — 43, UDMR — 30, PMP — 26, minoritățile—17, iar 3 parlamentari sunt neafiliați.

Pe de altă parte, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citită, duminică, în Parlament din motive procedurale, susţin surse apropiate prim-ministrului, pentru că textul moţiunii trebuie trimis la data depunerii şi către Executiv, iar Registratura este închisă în week-end. Premierul ar putea să nu vină la citirea moţiunii dacă totuşi se va întâmpla acest lucru duminică, invocând nerespectarea procedurii.

Politica | Nasul.tv | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com