duminică 19 noiembrie 2017 10:40 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / Noul Audi A8: grilă mai mare, tehnologii mai noi
Magazin Online

Noul Audi A8: grilă mai mare, tehnologii mai noi

Noul Audi A8 pare a fi ca vechiul Audi A8, dar cu o mască frontală mai mare. În curând probabil vor elimina și farurile și vor face grila mare cât toată partea frontală.

Partea din spate are stopurile unite, iar sistemul de iluminare include faruri laser și OLED în spate. Lungimea totală este de 5,17 metri (și mai mare pe A8 L), comparabil cu seria 7 de la BMW și probabil clasa S de la Mercedes. Interiorul are, ca și la BMW-ul testat de mine, posibilitatea de a transforma locul din spate aproape într-un pat, dar cu tot cu masaj pentru picioare. Consola centrală elimină din butoane și folosește mai multe ecrane tactile.Majoritatea articolelor citite de mine insistă pe tehnologiile de conducere autonomă integrate în noul A8, dar asta e cumva normal. Mie-mi place mai mult cum au integrat tehnologii hibride în propulsie și în alte sisteme ale mașinii, precum suspensia activă.

Sistemul se numește “ușor hibrid” (Mild Hybrid Electric Vehicle – MHEV) și folosește un sistem cu tensiune de 48 de volți pentru a ajuta mașina la pornirea de pe loc (bănuiesc că face acest lucru mai silențios), la mers constant și atunci când vrei să oprești. Mașina înțelege intenția de a opri și oprește din timp motorul de combustie, ajutându-se de sistemul electric, iar un alternator bine gândit pornește în ritm ceva mai silențios motorul atunci când senzorii detectează că mașinile din jurul tău s-au pus în mișcare și e foarte posibil să o faci și tu.

În plus, același sistem controlează motoare ce acționează individual suspensia de pe fiecare roată, inclusiv cu posibilitatea de a ridica mașina atunci când senzorii detectează un impact iminent pentru ca forța impactului să fie preluată în podea.

O versiune normală plug-in hybrid va fi introdusă ulterior, așa că acest sistem MHEV este doar ceva de început, un sistem utilitar, nu de propulsie.

În ce privește condusul autonom, noul A8 include combinația uzuală de camere video 360, senzori ultrasonici și radare, dar acum lor li se adaugă și un radar laser, un LIDAR care probabil aduce rezoluția necesară trecerii la nivelul 3 de condus autonom. Cred că este prima mașină de serie ce integrează un LIDAR.

Numit AI Traffic Jam Pilot, sistemul funcționează până la viteze de 60 km/h și doar pe autostrăzi sau drumuri express cu separator de sens, adică în situații de aglomerație pe drumuri simple. Acolo AI-ul mașinii face singur totul, deși în ce privește virajele doar menține banda curentă, dar nu o schimbă pentru a ocoli mașini parcate. La viteze mai mari de 60 km/h sistemul îți cere să preiei controlul și, dacă nu o faci, mașina se oprește singură.

Drumul spre mașini complet autonome este lung și se face cu pași mici, nu?


Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com