duminică 19 noiembrie 2017 3:28 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / International / Papa Francisc şochează Europa | Imigranţii sunt un dar, nu o problemă!
Magazin Online

Papa Francisc şochează Europa | Imigranţii sunt un dar, nu o problemă!

papa-francis-refugiati

Papa Francisc a lansat marţi un nou apel la solidaritate cu migranţii într-un mesaj video difuzat cu ocazia prezentării la Roma a Raportului Anual 2016 al Centrului Astalli despre condiţiile celor care solicită azil şi refugiaţii sprijiniţi de Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi, organizaţie internaţională de caritate, catolică, transmit DPA şi Radio Vatican, citate de stiripesurse.ro

Migranţii sunt un dar, nu o problemă, afirmă suveranul pontif în acest mesaj, care începe cu pagina evangheliei după Matei în care se spune că la judecata de pe urmă ni se va spune: ”Am fost străin şi voi m-aţi primit”. De aceea, cei care fug din faţa războaielor sau din cauza unei distribuiri injuste a resurselor planetei, ”este un frate cu care trebuie să împărţim pâinea, casa şi viaţa”.

”Fiecare dintre voi, care bateţi la uşile noastre”, afirmă pontiful în mesaj, ”are chipul lui Dumnezeu, este trup al lui Hristos. Experienţa voastră de durere şi speranţă ne aminteşte că suntem cu toţii străini şi pelerini pe acest pământ, primiţi de cineva cu generozitate şi fără nici un merit”. Mai mult, ”fiecare dintre voi”, a subliniat papa adresându-se direct refugiaţilor, ”poate fi o punte care uneşte popoare îndepărtate, care face posibilă întâlnirea dintre culturi şi religii diverse, o cale de a redescoperi umanitatea noastră comună”.

Papa Francisc a adus un elogiu voluntarilor de la Centrul Astalli, ”exemplu concret şi zilnic” al acestui gest al primirii care a luat viaţă în urmă cu 35 de ani din viziunea profetică a părintelui Pedro Arrupe, mai scrie stiripesurse.ro

Suveranul pontif a vizitat sâmbăta trecută un centru de migranţi de pe insula elenă Lesbos şi s-a întors la Roma cu 12 refugiaţi sirieni care urmau să fie cazaţi la Vatican.

Extern | Nasul.tv | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com