duminică 19 noiembrie 2017 2:25 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / Poliția Rutieră cumpără încă 50 de radare cu laser
Magazin Online

Poliția Rutieră cumpără încă 50 de radare cu laser

Vești proaste pentru șoferi: Poliția Rutieră cumpără încă 50 de radare cu laser, echipamente de mici dimensiuni, ce pot fi folosite din mână și deci agenții respectivi vor fi foarte dificil de văzut în trafic.

Firma de la care le cumpără a fost unicul ofertant la o licitație, probabil pentru că este unicul distribuitor al radarelor cerute. Bănuiesc că este vorba tot de modelul LTI 20/20 TruCam, cum mai au deja în dotare.

Personal sunt pentru utilizarea radarelor și amendarea celor ce depășesc viteza legală, dar nu-mi place modul în care Poliția Română în particular folosește radarele: acolo unde le este lor ușor, la pândă, nu acolo unde ar fi nevoie pentru creșterea siguranței în trafic.

De exemplu, la fântâna Miorița s-a introdus de ceva vreme o limitare la 40 km/h pe o porțiune mică ce vine după un tronson lung, lat de 3-4 benzi, cu vizibilitate bună. Limitarea s-a introdus pentru că după ocolirea fântânii urmează o trecere de pietoni unde mai au loc accidente, iar acum poliția stă și cu radarul acolo pentru a-i amenda pe cei ce aveau impresia că limita este tot de 60 km/h.

Un administrator deștept de drum ar fi pus, la recomandarea Poliției, un semafor pentru pietoni. Semaforul este o tehnologie simplă și ieftină, un pom de Crăciun cu trei becuri, cum zice un prieten de-al meu. Cel de la Miorița nici măcar n-ar trebui corelat cu vreun sistem inteligent de trafic, ci doar dotat cu un buton pe care pietonii (trec vreo 2-3 pe oră) să-l apese când e nevoie, iar mașinile să oprească la lumina roșie. O investiție minimă ar fi rezolvat perfect o problemă complicată.

Un alt loc preferat de radare, mai ales de unele laser, este la liceul francez din afara orașului, unde din nou este o limitare la 40 km/h. Limitarea e stupidă, că liceul este oricum protejat de garduri înalte cu acces controlat și nu e ca și cum elevii de acolo traversează DN1 în pădurea de vizavi. În plus, limitarea rămâne valabilă și pe perioada vacanței de vară, când din nou este inutilă. Nu contează, radar să fie!

Mai multe radare vor da câteva amenzi în plus. România, țara cu cei mai mulți morți în accidente rutiere, ca să nu mai zic de miile de cazuri de paralizie și alte răni grave, are nevoie de alt gen de măsuri:

  • prezența poliției peste tot în trafic, ca să te obișnuiești cu ideea de a conduce legal. Faceți un experiment prin București: numărați la câte contravenții de luat permisul sunteți martori la o plimbare de 30 de minute, că aproape în fiecare intersecție sunt unii care trec pe roșu, întorc pe linie continuă, virează unde nu au voie șamd. Serios, numărați-le într-o zi.
  • un sistem mai bun de a colecta amenzile date, că altfel acestea stau neplătite.
  • o legislație nouă care să prevadă pedepse aspre celor ce o încalcă în mod repetat. Vorba aia, în Franța ți se confiscă mașina și ți se retrage dreptul de a mai șofa în cazuri extreme.
  • o campanie masivă de a-i împiedica pe cei fără permis să conducă mașina și de a-i opri pe cei beți să se urce la volan. 4 august, un tânăr de 17 ani omoară o persoană și rănește alte 5. Despre bețivi nici nu mai zic, sunt aproape zilnic știri pe subiect. Cum i-ar opri pe aceștia un nou radar?

Apropo de radare, am înțeles că unele radare normale au fost mutate de pe mașinile Logan MCV pe care se aflau instalate pe mașini nemarcate. Nu a fost vreun plan special, ci pur și simplu câteva MCV-uri s-au defectat sau distrus în accidente, iar radarele au fost ulterior mutate pe alte mașini. Concluzia este că acum orice mașină oprită pe marginea drumului poate fi un radar.


Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com