marți 24 octombrie 2017 9:44 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Dosarele X / Prima tara care va monitoriza codul genetic fiecarui locuitor sau turist
Magazin Online

Prima tara care va monitoriza codul genetic fiecarui locuitor sau turist

Codul genetic este diferit pentru fiecare individ din lume, iar folosirea acestuia pentru monitorizarea populatiei pare o idee mai degraba fascista.
Aceste ingrijorari nu sunt valabile pentru guvernul din Kuwait care a anuntat ca va obliga fiecare locuitor sau vizitator sa dea o monstra de ADN autoritatilor.

codul genetic Kuwait

Motivul acestor masuri este dat conform declaratiilor oficialilor din Kuwait de lupta contra terorismului. Seful departamentului pentru evidenta criminala din cadrul Ministerului de Interne a declarat pentru Kuwait Times ca rolul acestei baze de date genetice va fi unul strict legat de securitate si nu se vor face experimente medicale.

Orice persoana care va refuza sa dea de bunavoie monstre ADN autoritatilor va trebui sa plateasca o amenda de 33.000 de dolari sau sa faca inchisoare pentru un an de zile.

Din punct de vedere logistic va fi un proces destul de dificil pentru aceasta tara din Orientul Mijlociu care are 1,3 milioane de cetateni si 2,9 milioane de rezidenti straini, dar se pare ca autoritatile sunt hotarate sa impuna masurile de monitorizare genetica adoptate anul trecut in urma unui atentat terorist.

Kuwait este prima tara care va monitoriza codul genetic atat in cazul cetatenilor, cat si al vizitatorilor. Pana in acest moment guvernele din alte state nu au constituit asemenea baze de date decat pentru infractorii condamnati. Statele Unite, Mare Britanie, Australia si Suedia au creat baze de date genetice pentru infractorii condamnati asemenea celor cu amprentele digitale. Deocamdata, in Uniunea Europeana asemenea baze de date au fost interzise pentru cetatenii fara cazier in urma unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului din 2008.

Desi oficialii din Kuwait dau asigurari ca tot procesul colectarii si pastrarii monstrelor este unul sigur, acum cativa ani, in 2013, Yaniv Erlich, un cercetator de la MIT a expus public pericolele supravegherii genetice. Pentru a intampina ingrijorarile privind traseul informatiilor din uriasa baza de date care este pe cale de a se constitui autoritatile au prevazut pedepse de 7 ani inchisoare pentru oricine va trafica informatiile sau va falsifica sau edita gene.

Post-ul Prima tara care va monitoriza codul genetic fiecarui locuitor sau turist apare prima dată în X Magazine.

Dosarele X | Adpres Media | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com