marți 17 octombrie 2017 1:12 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Meteo / Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea in iunie, iulie si august
Magazin Online

Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea in iunie, iulie si august

Vesti bune de la meteorologi pentru urmatoarele luni. Temperaturile vor fi in crestere, iar precipitatiile vor fi insemnate doar in luna mai. Iulie se anunta a fi cea mai calduroasa luna a anului, cu valori aproape de canicula si cu ploi putine.

In luna iunie, temperaturile medii vor fi apropiate de normele perioadei. in schimb, vom vorbi de seceta in aceasta vara. Precipitatiile vor fi sub normele specifice perioadei. Va ploua specific lunii iunie doar in zonele de munte. in ceea ce priveste ploile, acestea vor fi mai frecvente si mai consistente in vestul, centrul si nordul tarii tot pana spre mijlocul verii. De altfel, perioada mai – iunie este cea mai ploioasa din an in tara noastra. Cantitatile totale de precipitatii vor avea, in iunie, o tendinta spre deficit, pe arii extinse in regiunile sudice si estice si, local, in restul teritoriului, respectiv peste norma stabilita la 84,5 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Banat (pana la 107 l/mp), Transilvania (pana la 106 l/mp), Crisana si Moldova (pana la 103 l/mp). Pe de alta parte, cantitati mai reduse de precipitatii se vor inregistra in Dobrogea, de pana la 60 l/mp.

Luna iulie va fi de foc! in sud, sud-est si vest va fi mult mai cald decat in mod normal. Ploile vor fi extrem de rare. Precipitatiile se anunta deficitare in toata tara, in special in sud, sud-est si est. Potrivit ANM, in iulie, temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, mai ales in sudul si sud-estul tarii. Norma climatologica a lunii este stabilita la 20,2 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre 17 si 21 grade Celsius, in Oltenia, dar si de pana la 24 de grade Celsius, in Muntenia si Dobrogea.

In luna august, vremea va fi la fel de calda. Temperaturile vor depasi normele multianuale. Va fi mult mai cald decat in mod normal in special in sud, sud-est si vest. La fel si precipitatiile vor fi deficitare in toata tara.

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com