luni 23 octombrie 2017 5:20 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / International / Războiul pare iminent! Australia se alătură SUA în cazul unui atac al al Coreei de Nord
Magazin Online

Războiul pare iminent! Australia se alătură SUA în cazul unui atac al al Coreei de Nord
Amenințări cu bombă

Prim-ministrul australian, Malcolm Turnbull, a declarat vineri, în plină escaladare a amenințărilor reciproce între Washington și Phenian, că țara sa va sprijini Statele Unite în eventualitatea unui atac al Coreei de Nord.


“Dacă SUA sunt atacate de Coreea de Nord, atunci vom invoca Tratatul ANZUS. Australia va veni în ajutorul SUA în același fel în care acestea ne-ar ajuta dacă am fi atacați”, a spus Turnbull, la postul de radio 3AW.

În privința efectuării unui atac, sprijinul australian “va depinde de circumstanțele și consultările cu aliații noștri”, a precizat Turnbull, care a discutat telefonic cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, pe care l-a asigurat de o susținere “solidă ca o stâncă”.

Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite au semnat, în 1951, Tratatul de Alianță ANZUS de cooperare în materie de apărare, care a fost invocat ultima dată de guvernul de la Canberra după atentatele din 11 septembrie 2001 comise de Al Qaida în SUA.

Regimul de la Phenian a precizat în această săptămână că pregătește un plan pentru lansarea unor rachete în apropierea insulei Guam, insulă din Pacific care găzduiește o bază strategică navală americană.

Donald Trump a spus că SUA sunt pregătite să răspundă Coreei de Nord cu “foc și furie” iar joi a subliniat că reacția la o agresiune contra insulei Guam va fi de o magnitudine nemaiîntâlnită.

Președintele american a anunțat o creștere a cheltuielilor pentru sisteme antirachetă în urma tensiunilor cu Phenianul, care, conform serviciilor de informații ale SUA, ar putea deține deja o ogivă nucleară miniaturizată ce poate fi montată pe o rachetă intercontinentală.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Extern | MondoNews | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com