sâmbătă 18 noiembrie 2017 5:45 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / LifeStyle / Sanatate / România ar putea avea mai mulţi MEDICI REZIDENȚI
Magazin Online

România ar putea avea mai mulţi MEDICI REZIDENȚI

România ar putea avea mai mulţi MEDICI REZIDENȚI

Concursul de intrare în rezidenţiat va avea loc pe 19 noiembrie, şi, la fel ca în anii trecuţi, se va desfăşura în şase centre universitare, a anunţat Ministerul Sănătăţii, precizând că, în premieră, va solicita Guvernului majorarea cifrei de şcolarizare pe baza necesităţilor existente în unităţile sanitare din teritoriu, dar şi a capacităţii de pregătire disponibile în universităţile de medicină şi farmacie.

Potrivit calendarului pentru organizarea concursului, în a doua decadă a lunii octombrie, Ministerul Sănătăţii va publica pe site-ul oficial www.rezidentiat.ro informaţiile privind numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare. Tot în această perioadă s-a prevăzut începerea înscrierilor candidaţilor la concurs.

Ministerul Sănătăţii spune că va solicita Guvernului, în premieră, majorarea cifrei de şcolarizare pe baza necesităţilor existente în unităţile sanitare din teritoriu, dar şi a capacităţii de pregătire disponibile în universităţile de medicină şi farmacie. „Anul acesta, vrem să pregătim mai mulţi specialişti pentru că realitatea din sistem ne arată că este nevoie de medici specialişti tineri în spitale. Voi propune prim-ministrului suplimentarea locurilor la Rezidenţiat, pe baza solicitărilor realizate de universităţi şi studenţi, dar şi în baza experienţei din ultimii ani”, a declarat ministrul Bodog.

Rezidenţiatul ar putea fi descentralizat

De asemenea, începând de anul viitor, Ministerul Sănătăţii intenţionează regândirea şi modificarea, în profunzime, a politicilor de pregătire prin rezidenţiat. „Am propus astăzi rectorilor ca, de anul viitor, să descentralizăm total rezidenţiatul, astfel încât fiecare instituţie de învăţământ superior medical publică să poată organiza concursul de Rezidenţiat, pe baza numărului de locuri repartizate de minister şi a metodologiei de concurs, care probabil va rămâne elaborată la nivel central. De asemenea, vrem să începem să pregătim tineri în spitale judeţene, motiv pentru care vom aronda centrelor universitare mai multe spitale judeţene, unde se vor face stagii de pregătire a rezidenţilor la diferite niveluri”, a mai spus Florian Bodog.

Ministrul Sănătăţii a declarat că sistemul de pregătire a tinerilor specialişti ar trebui să se îndrepte în viitor către o autonomie universitară, în sensul în care metodologia şi subiectele de concurs să fie stabilite la nivel de centru universitar.

Sanatate | ViataLibera.ro | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com