joi 19 octombrie 2017 2:54 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / LifeStyle / Buzz / Românii au plătit 714 milioane de euro pentru 160.000 de pensionari speciali, în doar jumătate de an
Magazin Online

Românii au plătit 714 milioane de euro pentru 160.000 de pensionari speciali, în doar jumătate de an

Pensiile speciale ale civililor şi militarilor au costat bugetul de stat peste 714 milioane de euro în prima jumătate a anului 2017, arată datele transmise exclusiv pentru ECONOMICA.NET de către cele patru Case de Pensii care le plătesc. Mai puţin de 160.000 de oameni au încasat în luna iunie pensie specială.

Guvernul a decis să aducă o serie de schimbări nesubstanţiale la legile care reglementează acordarea pensiilor speciale.

Pensiile speciale nu vor mai creşte ori de câte ori se majorează salariile celor încadraţi în funcţiile din care s-au pensionat beneficiarii de pensii de serviciu. Pensiile speciale vor fi indexate doar cu rata medie a inflaţiei, indicator definitiv, stabilit la data de 1 ianuarie a fiecărui an. Până acum, pensiile speciale au fost indexate cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Valoarea netă a pensiei de serviciu nu va mai depăşi media soldelor sau salariilor nete cuprinse în baza de calcul a pensiei. „Precizăm că niciuna dintre pensiile speciale aflate în plată nu va fi micşorată ca urmare a adoptării prezentei ordonanţe de urgenţă”, a declarat ministrul Muncii vineri, 4 august.

Aproape 159.000 de oameni au încasat în luna iunie a acestui an pensii speciale, majoritatea – pensionari militari, potrivit datelor centralizate de Economica de la instituţiile care plătesc aceste pensii.

Pensiile speciale sunt administrate de patru case de pensii:
Casa Naţională de Pensii Publice plăteşte pensiile speciale ale civililor – magistraţi, aviatori, diplomaţi, auditori ai Curţii de Conturi, parlamentari, grefieri şi nu numai.
pensiile speciale ale pensionarilor militari sunt administrate şi plătite de trei Case de Pensii Sectoriale: ale MapN, MAI, respectiv SRI.

Peste 714 milioane de euro am plătit doar de la bugetul de stat pentru pensiile speciale ale civililor şi militarilor, în primul semestru al anului 2017, arată informaţiile centralizate de Economica de la cele patru Case de Pensii care le plătesc.

Iată defalcat cât am plătit pentru fiecare:

Am plătit aproape 644 de milioane de euro de la bugetul de stat pentru pensiile speciale ale pensionarilor militari, în numai jumătate de an.

Continuarea pe economica.net

Buzz | Adpres Media | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com