luni 16 octombrie 2017 9:21 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Auto / Suntem mândri posesori ai acestui minuscul nou pasaj
Magazin Online

Suntem mândri posesori ai acestui minuscul nou pasaj

Pasajul subteran de la Piața Sudului a fost inaugurat oficial. Este funcțional, dar nu complet finalizat, că mai sunt finisaje de făcut și chestiuni minore de rezolvat, dar măcar se termină cu acel șantier și blocajul rutier pe care l-a cauzat începând cu 2014. Ah, iar tramvaiul încă nu-i gata, mai durează.

Uitați cum se face politica: “Am realizat și o economie de 1,2 milioane de euro, astfel încât proiectul costă în final 18,3 milioane euro.“, a declarat Firea la inaugurare. Cum ar fi, a costat și mai puțin decât era inițial prevăzut, ce victorie pentru bugetul orașului.

Atâta doar că pasajul trebuia finanțat în majoritate din fonduri europene. Cum termenul de finalizare inițial, decembrie 2015, nu a fost respectat, fondurile respective au fost pierdute. Din 83 de milioane de lei fonduri europene, doar 18 milioane lei au sosit de fapt pe această filieră.

În concluzie, pasajul trebuia să coste 19,5 milioane de euro, din care primăria București trebuia să dea doar vreo 2 milioane euro, restul fiind bani europeni. Pasajul a costat în final 18,3 milioane euro, dar cu toți banii dați din bugetul local. Nu sunt sigur că asta e o victorie pentru cineva.

Să recapitulăm:

  • “a fost finalizat” – da, cu doi ani întârziere și încă nu-i gata, mai trebuie făcută linia de tramvai, trotuare pe la suprafață și unul dintre pasajele de acces. Exprimarea mai corectă ar fi că a fost dat în folosință, dar mai e de lucru.
  • “a costat mai puțin” – nu, că a suportat bugetul toate costurile, ba chiar constructorul este în litigiu cu PMB și cere 60% mai mulți bani.

Lucrare românească, vorba aia. Nu dau vina pe Firea pentru această situație, că așa l-a preluat de la Oprescu și s-a descurcat cum a putut, dar să nu uităm că Oprescu tot cu susținerea PSD a câștigat mandatul, deși se dădea independent.

Pasajul, apropo, are 360 de metri cu tot cu rampele de acces. În subteran lungimea este cam cât ai putea arunca o piatră. Trei ani și 18,3 milioane de euro mai târziu, asta avem:

Vești bune: în curând încep lărgirile pe șoseaua Berceni, Luica și Turnu Măgurele. N-au vrut să-i șocheze pe locuitorii din Berceni prin absența bruscă a oricărui șantier; retragerea de pe un astfel de drog puternic trebuie făcută treptat, cu șantiere mai mici întinse pe vreo 10 ani.

Zeci de persoane care asistau de pe margine au aclamat-o pe Gabriela Firea si i-au scandat numele. (Hotnews)


Ți-a plăcut articolul? Arată-l și altora, cu un singur click poți da share pe Facebook.

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com