vineri 20 octombrie 2017 10:45 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Intern / Surpriză: s-a deschis pasajul rutier de la Piaţa Sudului
Magazin Online

Surpriză: s-a deschis pasajul rutier de la Piaţa Sudului

Pasajul de la Piaţa Sudului a fost deschis, momentan circulaţia rutieră desfăşurându-se pe o bandă pe sens. “Inaugurarea” vine însă la 2 zile de când Primăria Capitalei anunţa că vrea să rezilieze contractul cu cei de la Astaldi, constructorul pasajului şi la doar câteva zile de când anunţase că lucrările sunt la numai 63%, acelaşi procent precum în toamna anului trecut.


În ultimele luni, Primăria Capitalei a oferit o serie de informaţii contradictorii, de la faptul că pasajul va fi inaugurat înainte de Paşte, după Paşte, în noiembrie. Anul trecut înainte de alegeri pasajul era “aproape gata”, după alegeri “departe de a fi gata”, la începutul anului din nou era “aproape gata”, iar săptămâna aceasta, cu toate că cei de la Astaldi se pregăteau să asfalteze, din nou, lucrările erau în acelaşi stadiu precum astă-toamnă, potrivit primăriei. Ultima veste a fost oferită miercuri, când primăria anunţa că circulaţia va fi deschisă sâmbătă, însă aceasta a fost deschisă de astăzi, conform Mediafax.

În ultimul trimestru al anului trecut au fost finalizate străpungerea tunelului rutier pe sensul Niţu Vasile – Calea Văcăreşti şi străpungerea tunelului pe sensul Calea Văcăreşti – Niţu Vasile.

Realizarea pasajului subteran de la Piaţa Sudului, cu o lungime de 356 de metri, pre­supune săparea unui tunel care să lege Calea Văcăreşti de strada Niţu Vasile, realizarea a patru pasaje pietonale, realizarea unei legături pietonale subterane între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe şoseaua Olteniţei.

Firea: S-a deschis parţial circulaţia prin pasajul Piaţa Sudului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că începând cu ora 11.00, s-a deschis circulaţia pe un fir dus, unul întors, prin pasajul Piaţa Sudului, primăria primind o informare din partea asocierii de constructori în acest sens.

Edilul a precizat că la registratura Primăriei Municipiului Bucureşti a fost primită vineri, la ora 09.00, o informare din partea asocierii Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, în care se preciza că traficul a fost deschis parţial, pe un fir dus şi unul întors, prin pasajul Piaţa Sudului, începând cu ora 11.00.

Lucrările la pasajul auto de la Piaţa Sudului au demarat în luna mai 2014 şi ar fi trebuit finalizate în decembrie 2015. Acest termen nu a fost respectat, însă, iar finalizarea pasajului a fost amânată prima dată până la mijlocul acestui an, apoi prelungit încă o dată pentru luna decembrie 2018. După începerea lucrărilor, însă, constructorii au descoperit o serie de conducte de gaze, apă şi canalizare care nu erau trecute în planurile de infrastructură ale companiilor de utilităţi, iar devierea acestora a produs o serie de întârzieri. În plus, greşelile comise de funcţionarii publici privind avizarea lucrărilor au produs, de asemenea întârzieri.

Investiţia totală se ridică la 127 de milioane de lei, iar trei sferturi din bani ar fi trebuit să vină de la Uniunea Europeană. Dar din cauza întârzierilor şi a amânărilor repetate, doar 18 milioane de lei au putut fi decontaţi la UE, restul banilor pentru finalizarea pasajului urmând să fie asiguraţi din bugetul Primăriei Capitalei.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Intern | Adpres Media | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com