duminică 19 noiembrie 2017 8:54 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / International / TEROARE în Munchen. Angela Merkel, prima declaraţie după atac. Reacţia, TRANŞANTĂ
Magazin Online

TEROARE în Munchen. Angela Merkel, prima declaraţie după atac. Reacţia, TRANŞANTĂ

TEROARE în Munchen. Angela Merkel, prima declaraţie după atac. Reacţia, TRANŞANTĂ

TEROARE în Munchen. Angela Merkel, prima declaraţie după atac. Reacţia, TRANŞANTĂ

Cancelarul Angela Merkel a declarat, sâmbătă, că germanii îi plâng pe cei care și-au pierdut viața în atacul armat din Munchen și că “împărtășește durerea” familiilor și prietenilor victimelor, transmit DPA, Reuters, EFE și AFP.

“Îi deplângem cu toții — și spun acest lucru în numele întregului guvern federal — cu inimă grea pe toți aceia care nu se vor mai întoarce niciodată la familiile lor”, a spus Merkel.

“Pentru familii, părinți și copii pentru care astăzi totul pare inutil și fără sens, vă spun personal și în numele multor, multor altora din Germania: vă împărtășim durerea, ne gândim la voi și suferim alături de voi”, a adăugat ea, vorbind despre “o noapte a ororii”, o seară “greu de îndurat”.

Totodată, Merkel s-a angajat că serviciile de securitate vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura “siguranța și libertatea oamenilor”.

Acestea sunt primele comentarii publice făcute de Merkel după atacul de vineri, în care un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani, bănuit că suferea de afecțiuni psihice, a împușcat nouă oameni și a rănit 27, după care s-a sinucis.

Cancelarul german a promis că se vor afla exact motivele care l-au făcut pe tânărul germano-iranian să ucidă nouă persoane la Munchen și că se va investiga radicalizarea islamistă a refugiatului care a atacat luni cu un topor pasagerii dintr-un tren, relatează AGERPRES.

Cancelarul german a susținut această intervenție după o reuniune specială a cabinetului de securitate, convocat pentru a discuta despre atacul de la centrul comercial din Munchen și un restaurant fast food aflat în apropiere.

Poliția a exclus vreo legătură cu islamismul radical și crede în schimb că atacatorul era interesat de atacurile în masă cu armă de foc și s-ar fi inspirat din masacrul comis în urmă cu cinci ani în Norvegia de către Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni.

Articole recomandate


Preluare realitatea.net

Extern | Adpres Media – Fara Cenzura | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com