joi 19 octombrie 2017 2:59 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / LifeStyle / Monden / Topul numelor preferate de părinți în 2017
Magazin Online

Topul numelor preferate de părinți în 2017

O statistică realizată la începutul acestui an arată că românii preferă numele de sfinți pentru copiii lor. Andrei a fost cel mai folosit nume de băiat, în timp ce părinții fetelor au preferat să și le numească Maria.

topul-numelor-preferate-de-parinti-2016

În ciuda avalanșei de nume străine care parcă rivalizează cu numele noastre autohtone, românii au păstrat tradiția și le-au dat copiilor lor nume de sfinți. Cei de la Evidența Populației au realizat recent o statistică privind cele mai populare nume printre bebelușii care s-au născut în decursul anului trecut.

De departe, anul trecut în țara noastră cei mai mulți băieți au fost botezați Andrei. Nu mai puțin de 15.000 de copii au primit acest nume. Următorul loc în top a fost ocupat de numele David, peste 10.600 de băieți fiind numiți astfel. Alexandru s-a aflat pe poziția a treia, peste 8.000 de părinți numindu-și odraslele astfel.

În ceea ce le privește pe fete, Maria a fost cel mai folosit. Acesta a fost trecut în peste 26.700 de certificate de naștere. Următoarele două poziții sunt ocupate tot de nume de sfinți, respectiv Ioana și Elena, fiecare dintre acestea fiind folosit de aproximativ 70.000 de ori. De asemenea, alte nume preferate de mulți părinți sunt: Andreea, Sofia, Alexandra, Antonia și Ștefania…

Maria și Andrei au fost în capul listei și în anii precedenți. Deși la nivel internațional se poate observa o preferință a părinților pentru nume preluate din cărți, filme sau de la vedetele de la Hollywood, crezând că acest lucru le va influența viața și cariera, în România rămân la modă și numele de sfinți. De asemenea, în urma topului s-a mai identificat o altă practică frecventă. Mulți părinți aleg pentru odraslele abia venite pe lume două nume, unul care este „la modă” și unul de sfânt, conform tradiției creștine.

The post Topul numelor preferate de părinți în 2017 appeared first on Yve.

Monden | yve.ro | Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com