marți 24 octombrie 2017 9:44 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Stiinta / Dosarele X / Una dintre corabiile lui Vasco Da Gama a fost gasita de arheologi
Magazin Online

Una dintre corabiile lui Vasco Da Gama a fost gasita de arheologi

Vasco Da Gama a fost un celebru explorator portughez cunoscut pentru faptul ca a descoperit calea maritima dintre Europa si India.

vasco-da-gama

Arheologii au descoperit o epava in apele de coasta ale Omanului care a facut parte din flota exploratorului din timpul celei de a doua calatorii pe care Vasco Da Gama a facut-o in India.

Epava este considerata de specialisti ca fiind nava Esmeralda si ar fi cea mai veche epava din epoca marilor descoperiri geografice care a fost gasita pana in prezent.

Primele dovezi privind localizarea au aparut in urma cercetarilor intense in arhivele portugheze si au fost facute publice in 1998 cand s-au implinit 500 de ani de la descoperirea de catre Vasco Da Gama a rutei maritime spre India.

vasco-da-gama-epava

David Mearns de la compania Bluewater Recoveries Ltd a fost insarcinat cu cercetarea epavei care se afla langa insula Al Hallaniyah la cca 45 de km de tarmul Omanului de astazi. Situl nu a fost explorat pana in 2013 cand compania lui David Mearns si autoritatile din Oman au ajuns la o intelegere.

Pana in prezent arheologii au recuperat peste 2.800 de artefacte care i-au ajutat in identificarea navei.

Impreuna cu nava Sao Pedro, Esmeralda era nava amiral din cele 5 nave pe care Vaso Da Gama le-a lasat in urma cand s-a intors din India la Lisabona in 1503.

Corabiile erau comandate de Vicente Sodre si Bras Sodre, amandoi unchi maternali ai marelui explorator. Misiunea lor era sa patruleze coastele indiene si sa protejeze interesele economice portugheze. Se pare insa ca s-au aventurat in Golful Aden, intre Peninsula Arabica si Africa unde au pradat unele corabii arabe.

monede-de-aur-portugheze-vasco-da-gama

In mai 1503 escadronul de nave era ancorat langa insula Al Hallaniyah. Pescarii locali i-au avertizat pe portughezi ca urmeaza o furtuna puternica. Prea increzatori in corabiile lor fratii Sodre au ignorat avertizarile si au mutat in locatii sigure, pe partea opusa a insulei, doar corabiile mai mici.

Post-ul Una dintre corabiile lui Vasco Da Gama a fost gasita de arheologi apare prima dată în X Magazine.

Dosarele X | Adpres Media | Stiri directe… Ponturi pe mail: mediaadpres@gmail.com

Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
Cumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate
loading...
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Despre adpres.net

Adpres Media | Adpres.net :) Fara Cenzura
Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate Cumpara Publicitate Magazin OnlineCumpara Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com